torsdag 22 augusti 2019

Hård träning och tid att byta ut min Scott Spark

Igår var det dags att tuffa till träningen igen, det blir hårt några dagar framåt innan Bockstensturen. Jag körde ut till Mölle och började där med en 10min lång tröskel upp runt toppen av Berget. Sedan körde jag ett lagom hårt varv baklänges på varvet och gasade i backarna. Blev alltså en drygt 20 minuter lång tröskel med några pulstoppar. Där efter la jag på 6x2min brant backe.

Bästa heldämpade cykeln Jag haft hittills, Scott Spark rc 900WC

Jag har planerat sedan länge att byta cykel under hösten, däremot har jag inte bestämt mig riktigt för vad som ska ersätta den. Att det blir Spark igen är givet för mig då jag aldrig suttit bättre på en cykel. Tänkte att det löser väl sig när jag ser vilka utrustningsallternativ som Scott kommer med på sparken i år. Men se det blev ganska besvärligt och rörigt för mig, har ofta lite svårt att bestämma mig och det gör inte saken lättare. För det första ligger priserna rejält högre och för det andra har man sänkt utrustningsnivån prisökningen till trots.

Den Spark som behåller en hög utrustningsnivå har man dessutom kryddat med AXS (elväxlar) och det gör den såklart ännu dyrare.  Jag hade tänkt undvika AXS ett år till för att låta det systemet hinna botas från eventuella barnsjukdomar. Nu känns det nästan som enda alternativet med vettig nivå. Det får mig då att kolla på ett ramkit såklart, det kan vara ett bra allternativ för mig som har mycket utrustning redan.
Detta är såklart bara mina tankar kring mina krav på den cykel jag vill köpa. Hade det funnits en WC med full Eagle XX1 utan AXS och om man får drömma utrustad med XTR eller Magura MT8-bromsar, ja då hade jag sluppit sitta här och vela så att ni måste tvingas läsa om det...

//Nilsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar