fredag 2 augusti 2019

Engelbrektsturen och liten update

PC: mtbfoto.se

Här går det undan, juli månad försvann som en löning. Det har i och för sig inte bara gått fort vi har hunnit med massor oxå. Under sommaren har vi hållit på (lagom vagt) här hemma med en hel del projekt. I juli har vi ju kört 3 långlopp och haft en vecka semester bland älgar renar samer och mygg. När man kommer söder ifrån är det dock det mest exotiska tystnaden och stillheten.

Vi levde ju vanlife och kunde stanna och fricampa på helt underbara platser. Jag har faktiskt aldrig i hela mitt liv sett så stilla vatten som vi gjorde där uppe, magiskt!

Efter Ränneslättsturen var det Engelbrektsturen i Norberg som stod på tur, vädret var riktigt bra att köra tävling i. Ca 20°C och lite moln och sol som sista kvarten av loppet övergick i lite svagt regn.
Jag hade bestämt mig för att inte köra mig helt slut under detta lopp och min plan var därför att i första hand inte spränga mig i starten. Trots detta fick jag slå av på takten i de första backarna uppe vid Klackberg där jag märkte att jag blev ensam. Det är det sura med att inte ha lite mer gas att ge, jag  hängde inte riktigt med ett gäng framför och bakom mig hade jag ett gäng som i alla fall just då inte klarade att hålla mitt tempo. Det jämnar såklart ut sig sedan då jag åkte ikapp många framför och tillslut hamnade i en mycket bra grupp som körde på med ett jämnt tryck. När det var dax för upploppet var jag lite mer avvaktande än förra året. Kände att det nog skulle funka då vi var en liten grupp om fyra åkare som skulle hålla in till passage av kvarteret vid Elsas Kafé och målrakan. Jag lyckades knipa den och kom in på en 27:e plats i H40 och som 88:a i totalen. Tiden blev 2:32.19

PC: mtbfoto.se
Jag är nöjd med min insats här, bästa tid och placering jag åstadkommit på Engelbrektsturen och dessutom körde jag något avvaktande. Det jag inte är nöjd med får väl vara att här gick min bakbroms sönder mot slutet av loppet, det skulle sedan visa sig bli svårt att få ordning på. Mer om det i nästa race report, SM i marathon (XCM) Finnmarksturen.

Nilsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar