måndag 1 juli 2019

Ränneslättsturen 2019

Foto: cykelkanalen
Igår var det för sjunde gången och i följd som vi körde Ränneslättsturen. Jag gillar loppet, det är alltid hårt och fyllt av roliga stigar och tekniska inslag. Igår var det lite extra tufft pga höga temperaturer, har inte stenkoll men runt 30°C ungefär.
Foto: cykelkanalen
Foto: HappyMTB

Det gör ett långt lopp längre skulle man kunna säga, eller mer plågsamt. Jag tänker inte skriva en lång utläggning om hur loppet utvecklades för min del utan gör det mer till en bildbomb. Men starten kändes bra, där hade jag kontroll på läget och detta pga att jag inte körde riktigt för fullt då det vurpades och kraschades rättså frekvent runt mig. 

Passering skidstugan, Foto Lina Andersson
I övrigt flöt loppet på ganska fint, jag hade väldigt hög puls men bra ben. Pulsen brukar vara ganska hög på ett lopp med denna karaktär men den låg om möjligt ännu lite högre igår. Detta gjorde att jag inte vågade attackera lika mycket eller hårdköra det där lilla extra. Jag var helt enkelt något avvaktande och tappade kanske lite på det. Men med en puls som pendlade mellan 91-95% av max vågade jag inget annat än att vara lite försiktig. 

I vattenledningsparken var det fullt med folk, tack för hejaropen. Härifrån blev det fullt påslag in i mål.

När jag kom i mål var det just dom siffrorna som var medel och max. Ja förutom i slutspurten där jag la alla korten på bordet för att plocka ett par placeringar. Den långrökaren kostade lite mer än vad som smakar bra men vad gör väl det? I mål kom jag och helt sopslut precis som jag förtjänade. Är man inte bättre så får man lida men då kan ni vara helt säkra på att jag bara kört hårdare och fått lida precis lika mycket om inte mer…

Det var skitkul!

Foto: cykelkanalen
Kom fram till målet i vattenledningsparken efter 3tim och 21min. Placering 37 i H40 och 119 totalt. 
Pulsen hamnade på strax under 91% medel och max 97% av HrMax. 

//Nilsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar