måndag 3 juni 2019

Cykelrallarn 2019

Vi åkte minsann till Bottnaryd i lördagskväll! Egentligen hade vi inte planerat att köra Cykelrallarn men nu blev det så trots allt.
Jag fick ju inte kört Lida Loop och ville gärna få testa kroppen med lite gas och hårdkörning.


Sol och 16 grader i starten gjorde verkligen sitt till för en bra känsla, sist var det 34 grader varmt och då gömde vi oss i skuggan ända in i det sista innan man var tvungen att ställa sig i startfållan.

Banan var i princip identisk med förra året, min plan för dagen var att testa var mina gränser går just nu så jag gick ut hårt som jag alltid försöker göra. Detta funkade sådär och slutade nästan med en vurpa innan vi kom ut från idrottsplatsen. Fyrhjulingen som skulle köra starten höll en alldeles för låg fart som gjorde att många tom fick kliva av och gå…

Väl ute på banan tryckte jag på med vad som fanns upp i första stigningen, kom med ganska bra och jag vet att där efter följer en bra nedförslöpa där man hinner få ner pulsen fint. Därefter åkte jag med i en större klunga, farten var fortfarande hög och det kördes hårt i några korta stigningar.


När vi sedan gick in i banans andra och största stigning efter 16km var vi några som var framme och skruvade upp tempot, här kände jag mig stark och gasade ordentligt för att se om vi möjligen kunde bli några färre. Det fungerade och en grupp om 4-5 åkare bildades. Efter detta kom ingen ikapp oss igen, 2 åkare till trillade av tåget längs vägen och de sista 2milen om inte mer var vi bara tre.


Vi hade ett bra samarbete men jag kände att mina ben var väldigt krispiga så fort jag gick upp och drog. När jag låg på hjul kände jag mig stark och pulsen gick ner väldigt mycket men det är bara att erkänna att man är rätt ynklig, och speciellt om man skulle köra ensam längs en banvall. Tack ni två som var med och satt på sjukt starka ben igår.

När vi kom in mot Hallby och den avslutande delen av banan, teknikspåret där nere så låg jag sist i vår lilla grupp. Killen som låg först var klädd i IKHP-uniform och jag tänkte mig att den ryggen ska jag nog hålla då han säker övningskört den banan en 1000 000 ggr. Jag lyckades gå om åkare nummer två i sista sekund. Det visade sig vara ett lyckoskott då vi tappade honom där och då. Jag lyckades hänga som i ett snöre bakom IKHP:aren genom hela tekniken men blev tvungen att släppa 100m innan målrakan.

Det fanns dock en Hallbycyklist på väg i kurvan upp mot målet, jag lyckades gå om på insidan men då skulle det ju såklart gasas all out. Ett tag kände jag hans styre mot höger skinka men jag lyckades hålla honom bakom mig. Vi enades väl om att det där var lite väl hetsigt och onödigt riskabelt efteråt och jag bad om ursäkt för att ha gått om på insidan och nästan vurpat i rullgrusen framför honom.

Antal höjdmeter enligt min GPS: 596hm
Gick i mål som 28:a i totalen, 12: i H40 på tiden 2:27.00 medelpuls 88%hrmax och som högst 95%

Alla bilder i detta inlägg är tagna av Eskil Laago!

Var det kul? Yes, roligare än i fjol faktiskt!
//Nilsson
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar