torsdag 6 juni 2019

Cykelrallarn 2019 //YvonneAndreas har ju redan skrivit av sig om årets Cykelrallarn, nu tänkte jag skriva lite också :)

Först och främst - superkul att vi var 4 deltagare från Höganäs Ck, två i tävlingsklass och två i motion. Bottnaryd hade ordnat perfekt väderförhållanden och i startfållan sågs några bekanta ansikten trots att Långa Lugnet gick samma dag.

Laglydig som jag är placerade jag min cykel i den fålla som verkade stämma med min tänkta målgångstid. Vid starten såg jag sedan att jag stod stort sett längst bak av alla åkare i tävlingsklass, nästan alla andra tjejer stod i elitfållan. Well well, inget att göra åt det. Tänkte inte stressa för att komma ikapp, utan försöka att köra lite mer med huvudet och inte bränna benen direkt i starten.

Inte helt oväntat var jag långt bak i fältet när den första stigningen kom, passerade där en tjej. Hamnade med ett par pratglada "gubbar" som höll ett jämt och lagom tempo och snart kom vi ikapp Linnea. Vi hade sällskap ett tag innan hon tappade i en backe. Jag fortsatte kriga på, trampade om en vårgårda-tjej och fick efter ett tag syn på en gul She Rides-tröja en bit framför. Kom in på hennes hjul och såg att det var Elna. Jag gick upp och täppte luckan till åkaren framför och vi rullade på en stund tillsammans. Mot slutet av loppet passerade jag ännu en vårgårda-tjej och gick slutligen i mål som 11:a av 16 i damklassen.

Vet såklart inte hur det hade sett ut om jag stått längre fram i starten, men det var iallafall riktigt kul att kunna klättra några placeringar under loppet. Roligt också med glada miner och peppande kommentarer i spåret av de andra tjejerna!

Hade nog tänkt att jag skulle komma i mål lite snabbare än förra året när det var hiskeligt varmt, men icke. I år blev tiden 2:59:46 ungefär 1.5 minut långsammare än 2018.

//Y


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar