tisdag 28 maj 2019

Lida Loop, Panelhönans desperation

Ja jag kan väl inte säga annat än att jag är besviken och inombords rätt förbannad faktiskt. För mig känns situationen förfärlig och lite utom min kontroll och det gillar jag inte. Känslan av att vara "panelhöna" när det kommer till cykeltävlingar är heller ingen höjdare.

Den som söker roligare läsning får vänta några dagar till då Yvonnes RaceReport lär dyka upp.
Så här ville jag oxå se ut :) Bra jobbat Yvonne!


Det blev inget Lida Loop-cyklande för mig som dom allra flesta redan vet antar jag. Inte pga mitt knä nej denna gång strejkade min vänstra lårmuskel. Jag har haft ett problem med den sedan ett par år tillbaka, vet inte exakt när men jag misstänker att det är sedan muskelbristningen i den samma.

Jag skriver egentligen detta mest för att själv komma ihåg hur det brukar vara, men,
om man känner att man sitter inne på 1000 kronorsfrågan får man gärna höra av sig. Numera varje gång jag har haft ett block med en större mängd träning, låt säga så här: period1 6,7tim period2 10,7tim period3 12.5 tim och period4 14,5 tim. När jag sedan återgår till period 1 och eller har haft två vilodagar eller en lång bilresa (som till Lida Loop) händer det. Om det är kopplat till tidigare nämnda muskelbristning vet jag inte men det uppkommer i samma område och känslan är lite den samma. Det liksom poppar till inne i muskeln Dessutom hårdnar stelnar även muskeln på insida låret rejält. Benet går inte att stretcha ut. Jag har försökt att jobba en hel del med stretch och rörlighet men jag vet ju som sagt inte bakomliggande orsak och vilket gör det svårare. Rätt stretchövningar kan kanske göra susen.

Dagen innan Lida Loop klev jag på cykeln tillsammans med Yvonne och vår gode vän Daniel Bäckelin och skulle rulla igenom Loop 3. Redan på parkeringen när jag klickade i foten i pedalen nere på parkeringen kände jag hur det dök upp mitt inne i muskeln på framsida lår. Alltså i princip innan jag ens haft chansen att värma upp… Trodde väl inte riktigt att det var sant men efter 30min cyklade jag mest med vänster ben urklickat och hängandes. Samma sak kan uppkomma efter bara en halv minut utan motstånd på monarken men bara efter ovan nämnda omständigheter.

Igår gick jag ner i vår källare och skulle känna efter, lite stelhet och smärta kvar men inga problem att genomföra ett träningspass.

//Nilsson


4 kommentarer:

 1. Kanske en tens-apparat skulle kunna få muskeln att slappna av? Magnesium?
  https://www.marathon.se/utrustning/sa-fungerar-en-muskelstimulator

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nilsson The Summit MTB28 maj 2019 19:32

   Hej,
   Ja med tanke på Stefans kommentar här nedan så skulle detta kanske vara riktigt bra. Tack!

   Radera
 • Jag har haft liknande, särskilt efter vilodagar efter tyngre perioder, kändes som om nervsystemet fick spel, kontraherade muskeln "för mkt" (alltid på samma ställen), ngt som verkade motverka det var att göra ngt m musklerna som engagerade dem helt, typ upphopp från huksittande lr knäböj, alltså ngt som krävde full muskelaktivering (så nerv/styrssystemet fick nåt att göra)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nilsson The Summit MTB28 maj 2019 19:31

   Hej Stefan, tack för dina tipps. Det låter som att det faktiskt kan lösa problemet genom att chocka nervsystemet. Jag har inte hört någon beskriva mitt problem så bra tidigare. Det låter som att du har haft precis samma problem faktiskt. Nästan skönt att höra att fler har haft erfarenheten, trodde jag var ensam om detta och att min omgivning kanske tycker att ja varit lite av ett gnällo :)

   Radera