fredag 31 maj 2019

Lida Loop 2019

Foto: cykelkanalen.se


Tror inte att jag behöver göra någon närmre beskrivning av väderläget.

Vi kom upp till Lida friluftsområde på fredag eftermiddag och fick snart sällskap av Nellie och Ulf. Lördagen spenderades med mycket cykelsnack och kaffe, toppentrevligt! Daniel kom förbi och vi körde ett varv på loop3.

Starten på Lida Lopp går uppför en brant slalombacke. I det våta gräset fick många i startfältet gå upp sista biten, så även jag.

Loop 1 fortsätter sedan längs snabba grusmotionsspår med inslag av några stigar. Jag hängde på Sandra Nyman och några andra tjejer. Sandra och jag brukar vara ganska jämna så jag tänkte att det tempot skulle passa mig bra. Har försökt intala mig själv att inte gå ut för hårt i början, jag har en tendens att köra på lite för hårt och sedan inte ha mycket kvar att ge mot slutet av loppen.
Vi kom ikapp Ulrika Grass ganska snart och jag växlade några ord med henne innan hon drog iväg med en snabbare grupp. Tror jag lurade i henne att loppet var 68km, sorry.

Foto: Happyride.se  Hans Schönning
Vår lilla grupp höll ihop in på första delen av Diagonalen i slutet på loop1, tror att det var där någonstans Sandra och en Västerås-tjej försvann bakom. Efter andra delen av Diagonalen på loop2 var det bara jag och en tjej från Ludvika kvar, Linda Persson. Vi höll ihop hela den loopen, som är den delen av loppet som är mest teknisk.  Mycket rötter och, som det kanske kan gå att se på bilderna, mycket lerigt. Någonstans längs loop2 kom Malin Jones och tjejen från Västerås ikapp, om jag minns rätt.

Loop3 hade Andreas, Daniel och jag provkört dagen innan och det kändes verkligen bra att ha lite koll på vad som väntade. Denna tredje och sista loop är rätt så lättåkt med mycket grusvägar. Linda från Ludvika drog ifrån oss andra i mitten av loopen, nu var vi tre D40 som krigade tillsammans resten av loppet.

Jag hade några "nära döden-upplevelser" under loppet på grund av lera, hala stenar och rötter, men ingen vurpa. Gav ifrån mig en hel del ljud i form av "Maj gadd!" "åååååååå!" "shiiit!" och dylikt.
Kom i mål med orden "Det här behöver jag aldrig göra om!" Är verkligen inte överförtjust i att rejsa i så här förhållanden och ganska ovan vid så mycket hala rötter och klipphällar. Det var verkligen riktigt jobbigt, men så himla kul att hela loppet igenom få köra tillsammans med andra tjejer!

I mål kom jag på tiden 3:31:09 och placering 11 av 13 D40.Malin och jag :)
//Y

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar