måndag 3 september 2018

Bockstensturen 2018 RaceReport

Oj vad tiden har gått, nu är Bockstensturen avgjord och endast ett lopp återstår av Mitsubishi MTB Challenge 2018.
Det blev visst gegga som vanligt Jesper :)

Jag har varit eller känt mig ganska sliten sedan cykelvasan, visserligen har jag fått ett par bra träningar i boken men väldigt mycket jag gjorde kändes som mellanmjölk. Ena dagen ville inte pulsen och andra gånger ville inte benen. En förkylning var också på intåg men bröt aldrig ut.


Sista veckan innan beslöt jag att inga hårda tag skulle bli mitt recept dvs mycket vila och endast några korta träningar för att rätta upp situationen. Vi har ju till skillnad från alla andra lopp nära till BST så vi körde upp över dagen.

Jag hade på grund av den där förkylningen inte anmält mig så det fick bli en efteranmäla på plats, inga problem och jag han i lugn och ro fixa allt och dessutom snacka runt bland folk och hann med min pre-race banan. Att det gick så smidigt var förstås för att Yvonne inte skulle ut och cykla med sitt halsont utan var service/hejaklack/supportansvarig för dagen.

Jag var ovanligt lugn och avslappnad och började undra vad som skulle gå fel, det fick jag reda på när jag ställde mig i kön in till fållan. På nummerlappen stod en 4:a (startfållan) H#€%&# Jä865432 skit tänkte jag och blev direkt lite stirrig och nervös så nu var allt som vanligt. Som tur var kunde Y springa bort till kansliet och fixa medan jag höll min plats i kön.

Egentligen så kan jag inte i detalj berätta så mycket mer efter detta, loppet är långt och allt blir lite som en dimma. Vi hade lite medvind ut mot åkulla, vi blev redan på banvallen blöta om fötterna och värre skulle det såklart bli det förstod jag då. Det blev årets första lopp med, riktig gegga och hala rötter. Det blev till att ställa om sin körstil, var lite ovant att att parera alla djupa spår till en början men jag gillar det och det är ju lite "som att cykla" det sitter ju i ryggmärgen! Bockstensturen innehåller en del tekniska partier, där tyckte jag att jag skötte mig överlag bra. Åtminstone inte utmärkande dåligt, klantade till det och vurpade när jag inte fick foten i pedalen då jag gjorde en räddning för att inte köra över en annan som skrotade framför mig.

Backar finns det gott om, i dessa klarade jag mig bra i år. Jag känner att jag fått lite grepp om min förmåga där och vet var min gräns går. Förra året var det här min svaga punkt, jag fick släppa i dom långa stigningarna och tappade där åkare som jag sedan aldrig såg. Ungefär vid 75-80km bär det tillbaka mot Varbergs fästning, motvind och öppna åkerlandskap med sugande underlag avlöses bitvis av riktigt rolig stig med lite tekniska partier.
Här hade jag riktigt kul och vi var en bra grupp som körde hårt och höll hög fart hela vägen. Jag lyckades bra att hålla min position in förbi fästningen och där på mållinjen fick jag spurta mot en lite för stark Hässleholmare i Hsport. Det visade sig att vi hade inte bara slagit följe i år. Samma kille som förra året också var med och delade på dragjobbet hem från skogen…

Placering 22 i H40 och 75 i totalen på tiden 4:21.59


//Nilsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar