onsdag 8 augusti 2018

Cykelvasan på lördag!

Snart är det dags för det som är många cyklisters stora mål för säsongen - Cykelvasan. För elitåkare är det en viktigt, prestigefylld tävling, för vissa motionärer är det kanske det enda loppet som körs och man har förberett sig flera månader för just detta. Även om själva loppet i sig kanske inte är det allra roligaste MTB-loppet som finns, är det ändå något alldeles speciellt med Vasan. Det är riktigt häftigt med så många cyklister ute i spåret och att passera alla klassiska depåer. Stämningen dagarna innan i Sälen och på tävlingsdagen är också något lite extra.

Vi håller på som bästa med att göra oss redo för att ratta upp till Dalarna igen, det har blivit många vändor upp och ner denna sommar!

Jag kommer att starta kl 07:30 på lördag morgon då vi damer i tävlingsklass har en egen start 45min förre herrarna. Som det ser ut just i detta nu är vi 92 tjejer anmälda i tävling, däribland Gunn-Rita Dahle Flesjå. Förra året var hon också anmäld men kom inte till start, men i år verkar det som att hon dyker upp - tänk att stå i samma startfålla som henne!
Mitt lopp förra året blev ju inte riktigt som jag tänkte då jag kraschade ihop med tjejen framför mig efter ungefär 4km. Jag fullföljde loppet på tiden 3:48:31, men jag hoppas såklart på att köra snabbare och utan krascher i år! Det är lite svårt att sätta något tidsmål eftersom jag inte vet om jag lyckas hamna i någon grupp så vi kan hjälpas åt, hamnar jag ensam går det ju betydligt långsammare. Ensam är inte stark på på Cykelvasan, det är ett som är säkert. Läste att det är en lite ändring i slutet av banan som gör den aningen längre och långsammare... Förra årets RaceReport finns att läsa här: CykelVasan 2017

Jag körde förresten Finnmarksturen i söndags, så här såg det ut:

Jag, Linda och Sandra (som körde korta) i början av loppet. Vilande cyklar innan start.Cyklistervänner efter målgång.

//Y

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar