tisdag 14 augusti 2018

Cykelvasan 2018

Nu har det gått några dagar sedan vi var i dalarna sist. Det har blivit en hel drös besök under sommaren och med det väldigt mycket bilkörning. Vi hade inte möjlighet att stanna kvar där uppe mellan Finnmarksturen och Cykelvasan utan fick åka hem söndag eftermiddag och upp igen torsdag morgon.

Cykelvasan i år såg ett tag ut att bli en blöt historia, första loppet med regn för säsongen tänkte vi men se det ändrade sig i sista sekund. Jämfört med tidigare år så var det riktigt skönt och lagom varmt i starten, under loppet sol och en perfekt temperatur.
foto: mtbfoto.se

Jag stod långt fram i fållan och kunde gå med ganska bra upp i startbacken, väl uppe så är det oerhört viktigt att inte tappa några hjul. Om man tappar ett hjul så försvinner klungan framför fort i den höga farten. Jag kände där att det blev jag som fick göra jobbet annars blev det inte gjort.
Körde stenhårt för att täppa de luckor som började skapas ett par cyklister fram flera gånger och tillslut betalade det sig. Det blev tomt bakom och jag kunde klättra i en ganska snabb klunga och få hämta andan lite. Tyvärr hade jag sprängt mig en aning och fick väl lida lite för det resten av loppet men det gjorde inget, jag visste att jag satt med där jag ville och hade alla möjligheter att göra ett bra lopp.
I dom få backar som finns kände jag att jag hade rätt mycket att ge och startade därför grillen lite för att sätta press. Vi blev några färre varje gång, där var några starka åkare som hjälpte till att göra det besvärligt för de som satt längre bak. Att gasa när man kommer över ett krön gör det oerhört jobbigt att hänga med för de som sitter längre bak och fortfarande åker uppför, men det visste ni ju redan…


Själva loppet är ju inte så mycket att referera, platt lätt och snabbt. Man minns därför inte så särskilt många detaljer, jag gick upp och låg långt fram en bit innan man kör under järnbron (oxbergsvägen?) med ca 2km kvar. Vi drog upp farten rejält och det blev därför inte särskilt mycket krigande om positioner när vi körde genom campingen. Det var skönt då där är riktigt knöligt/tuvigt i gräset om man inte kan hålla det smala spåret i mitten. Upploppet är ganska långt, 700m tror jag. Där lyckades jag bra och höll min 237:e placering in under målportalen. Tiden blev 2:58.34 och med den är jag nöjd men det fanns mer fart i benen, för att få ut den så är det en bättre startfålla som gäller och det återstår att se om det kan bli så till nästa gång.

//Nilsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar