tisdag 28 augusti 2018

Alliansloppet MTB

Foto: Dalek Lås & Larm


I lördags körde Ulrika och jag upp till Trollhättan för att cykla Alliansloppet MTB dagen efter, ett lopp som vi visste mycket lite om. Informationen på hemsidan har varit knapphändig vad gäller både sträcka, höjdmeter, banans beskaffenhet och vilka som anmält sig. Fick veta någon dag innan loppet att det var 75km inte 85 och att man skulle köra två varv på samma bana. Vad vi däremot vetat hela tiden var att de gjorde en satsning på oss tjejer i tävlingsklass genom att ha en separat damstart 45min före herrarna.

Läste att Åsa Erlandsson beskrev banan som ett låångt xc-lopp efter att hon provkört den, tekniska stigar men inget farligt. Ok, då får jag räkna med att kanske hoppa av och springa vissa partier. På kvällen innan loppet träffade vi Nellie och Ulf och fick lite info från dem också. Det är ett tufft lopp,  första 15km på varvet är lättåkt sedan kommer betydligt svårare partier.

Starten för oss damer gick kl. 11 och jag hängde med Ulrika och två andra tjejer. Vi körde ikapp två till och de första 15km var som sagt snabbåkta. Vi vek av in på det första riktiga stigpartiet och nästan direkt åkte vi alla (utom Ulrika som låg först) åt varsitt håll på en hal spång. Där åkte Ulrika och Angelika ifrån mig och jag fick en lucka till de bakom också.

Från och med nu var det mängder med rötter, klipphällar och riktigt trixiga stigar. Det var blött och jäkligt halt på alla rötter och spänger. Jag hoppade av och gick med cykeln en hel del, så mycket att det blev tråkigt. Jag var ensam tjej resten av varvet förutom en som passerade mig vid ett tillfälle. Blev lite stressad av att veta att herreliten när som helst skulle dyka upp bakom på dessa stigar. När motorcykeln kom ställde jag mig på sidan av stigen och släppte fram de första herrarna. Sedan dök det också upp en del motionärer som körde olika sträckor och det var ju omöjligt att veta vilka det var som kom bakom, elit eller motionär, kände mig bara stressad och i vägen. Bestämde mig för att om det gått mer än två timmar när jag går in för varvning bryter jag där. Rullade in på 2.16 och jag meddelade en DNF.

Samling hos Nellie med kaffe och efterloppssnack


Såklart lite besviken att inte ha kört hela loppet, men jag var inte ensam om att bryta. Sannerligen en tuff bana som säkert gillas av många, men jag tyckte att det var lite väl tekniska stigar för att vara ett långlopp. Trots en DNF hade jag en rolig helg med trevligt sällskap!💕

//Y

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar