lördag 18 augusti 2018

Alliansloppet MTB på söndag och lite om Cykelvasan 2018 damstart

Till helgen ska jag köra Alliansloppet MTB i Trollhättan, ett lopp jag aldrig kört tidigare så det ska bli skoj!  Den här gången har jag inte sällskap av Andreas, istället kör jag och Ulrika upp tillsammans och det blir ju skoj det med!

Jag vet inte alls mycket om loppet mer än att banan är 85km lång och vi tjejer har en egen start 45min förre herrarna. Det är ett upplägg som fungerade mycket bra på Cykelvasan och det är verkligen kul att kunna köra större delen av loppet med bara tjejer. De riktigt snabba tjejerna får åka hela loppet själva och kan göra upp om segern utan inblandning av herrar, mycket bra!

På Alliansloppet MTB's facebooksida finns presentationer av några av helgens deltagare, bland annat mig :)

2018 års Cykelvasa 

foto: Happyride.se


För andra gången stod jag på startlinjen kl. 07.30 i damernas tävlingsfålla i Cykelvasan. Förra året tänkte jag innan loppet att "Gud så skönt med damstart, det blir inte lika hetsigt och farligt som när man startar i stora startgrupper tillsammans med herrarna" Tji fick jag. Kraschade efter bara 4km.
I år gick det felfritt genom hela loppet.

Jag kom iväg bra i starten och hamnade i en klunga med åkare som är typ två snäpp över min kapacitet, Anki Berggren och Ulrika Grass till exempel. Det var tufft att hänga med men jag hängde i  till efter Mångsbodarna. Där hamnade jag bakom en tjej som körde väldigt försiktigt nerför och vi fick en stor lucka fram till resten av klungan. Efter det var det omöjligt för mig att komma ikapp eftersom jag redan kört på lite väl hårt för att hänga med.

Jag blev ensam ett litet tag innan jag kom ikapp en tjej som också tappat klungan framför. Vi två hjälptes åt under lite mer än en timmes tid innan ett gäng kom ikapp bakifrån. Vi var sedan många som höll ihop resten av loppet. Med i gruppen var bland andra Malin Jones och Sandra Nyman som båda brukar vara något snabbare än mig på långloppen. I efterhand kan man ju tycka att jag lika gärna hade kunnat ta det lite lugnare i starten och inte gått med folk som jag vet egentligen är för snabba för  mig, men varför inte utmana sig? Går det så går det :)

På upploppet hade jag inget kvar i benen och rullade över mållinjen sist i vår klunga på tiden 3.33.32 - mycket bättre resultat än vad jag hade vågat hoppas på!! Jag är supernöjd!

Imorgon kör vi MTB med Höganäs CK kl.10.00 på Berget för alla som vill hänga med :)
//Y

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar