tisdag 3 juli 2018

Ränneslättsturen 2018

Hej,
Jag vet faktiskt inte riktigt hur jag ska beskriva min insats här. Varken huvud eller kropp var med från start men mitt lopp var inte dåligt på något sätt trots allt.


För att göra en kort historia lite längre så stod jag i startfållan och var lixom inte med. Hade inte startat min GPS när skottet gick och var inte direkt något särskilt nervös. Jag brukar behöva lite skakiga nerver i startfållan för att tagga till.
När man plockade bort banden mellan fållorna surnade jag till en liten bit, snubben gick i krypfart med bandet så att alla som stod till vänster och fem rader bakom ändå kom före… När vi tillslut kom iväg och jag efter ca 600m startade min garmin började jag också tagga till lite. Det märktes ganska snart att jag höll på att göra en bättre start än vad jag brukar klara av då jag klättrade i klungan bra, kom förbi många elitdamer tidigt och såg lite folk som jag brukar nå långt senare i loppen.

Inför Ränneslättsturen hade jag också för första gången helt valt bort sk uppladdningspreparat. Ni vet sånna där carboloading/preload marmelad/sliskdryck etc. Var lite nyfiken på om jag skulle känna av någon skillnad i prestation eller hur länge benen skulle hålla. Jag kan väl tycka att i den frågan fick jag ett tydligt svar mot slutet av loppet. Precis som vanligt så tvärdog benen när jag hade lyckats dra ifrån och hänga med när vår bekväma klunga delades upp. Åkte med länge, sedan blev det lite jojo bara för att till slut bli helt ensam precis som vanligt. Med andra ord fungerade min uppladdning precis lika bra utan dyra preparat, jag var precis lika kass som vanlig.

Foto: Lina Andersson

Inför varvning vid skidstugan fick jag som alltid suveränt bästa hejaropen av Lina och ett par bilder, stort tack.

Loppet var som alla redan vet extremt torrt i år, så har jag aldrig fått äran att köra igenom Ränneslättsturen trots att det i år var sjätte året på raken. Det var pga detta enligt mig lite långsammare då det på väldigt många ställen blir halt i sand/grusblandningar. Kurvtagningar speciellt ut från stig och på grusvägarna blev lätt till tvåhjulssläpp och därmed långsamma etc. Jag bevittnade många vurpor och såg många som stod och lagade punkteringar längs vägen. Stigarna på detta lopp brukar annars vara lite fuktiga och där med ha ett förträffligt grepp. I år var det stötigt, dammigt och sandigt som gällde väldigt mycket.
Efter drygt 20 minuter så sitter jag där i ett dammoln och kör ner i en grop utan att hinna reagera i den höga farten som rådde. Jag lyckas knäcka upp sadeln med min tunga ändalykta så att den pekade rakt upp. Det gick att cykla så där men det var väldigt energikrävande, speciellt uppför. Efter lång tid och en ett par försök fick jag ryckt tillbaka den men den föll tillbaka oräkneliga gånger. Det blev till att stå en hel del innan turen i oturen dök upp i form av en långsam cyklist på teknikspåren i mitten av loppet.
Vi var en klunga om kanske tio åkare som fastnade bakom en kille som kanske körde 48km loppet eller bara var stentrött och inte hade så mycket kvar att ge. Hur som helst var det ingen längre fram som lyckades köra om så där klev jag av och skruvade fast sadeln så hårt jag kunde. Det var ett smart drag då jag snabbt lyckades köra ikapp igen.

Som bilderna tagna av cykelkanalen.se visar såg det ut länge. Fredde, Daniel och jag plus några till växlade positioner en del men till slut splittrades vi upp och Fredde var den som kom först i mål av oss tre. Det var just här jag hängde kvar länge men tillslut fick ge mig.Från höger, Daniel sedan Fredrik och sist jag då.

 Starkt kört!
Ja men just det, till sist då innan ni slipper mig. Där mina ben dog och jag hade kört ensam ett tag så dök en kille från IKHP upp och jag fick ett hjul att bita mig fast i, han hade inget emot att jag försökte hänga med så länge jag orkade. Det höll in till vattentornet och där var det jag som hade lite mer över i benen. Kände mig lite taskig när jag lyckades gå om och före in genom parken men så kan det vara, jag landade därmed på en 33:e plats i H40 och gjorde ett helt ok lopp för att vara jag.

//Nilsson


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar