tisdag 24 juli 2018

Engelbrektsturen 2018 RaceReport

Det är några år sedan nu som jag lyckades komma upp i min maxpuls men under söndagens race blev det full pott, 100% HRmax! Jag som trodde att det var dax att skriva ner den en aning men mer om det lite senare.
Damm foto: mtbfoto.se


Det var återigen tid för ett varmt långlopp, och rejält dammigt också. Inte en enda gång har jag stått o frusit i en startfålla i år. Förra året var det säkert fallet i allihop. Älskart!

Vi kom iväg klockan elva och 30 sekunder senare blev det till att klicka ur högerfoten, jag vet att starten på Engelbrektsturen är lite knas. Det är en bra flaskhals när alla ska kasta sig in i den svaga nerförn ut från asfalten. Rök gjorde det och jag kom iväg sämre än jag brukar och jag brukar starta riktigt dåligt.
Väl ute vid första backen efter några kilometer kan jag börja arbeta och försöker ta igen det jag tappat. Jag kände att det skulle bli en jobbig dag i sadel då mina ben ännu inte vaknat. Det tar tid men så sakta börjar allt kännas bättre, kanske fel att säga då det såklart känns fördjävligt men det är helt normalt för mig ända in i mål.
foto: cykelkanalen.se

Har egentligen inte så mycket att skriva om det här loppet. Jag kvicknade till en bit in och kunde hänga med bra, vi var några som hjälptes åt att dra. Dock är det många som inte förstår fördelen med att hjälpas åt (det går fortare att komma i mål). Var väl också med vid något tillfälle och hjälpte till med fartökningar för att spräcka av klungan lite. I backarna gick jag med fint utan att storkna helt och mot slutet på den flera kilometer långa platta banan in mot Norberg lyckades jag vara på rätt plats (i den klunga jag satt i) vid rätt tillfälle och bet mig fast när tåget gick.


Foto: mtbfoto.se
Det är alltid likadant här, jag satt bara o väntade på att det skulle ske. Fartökningen kom tidigt som vanligt och jag funderade på om jag skulle hålla hela vägen in. Jag var en av dom som kom loss då och fick en liten lucka till övriga i klungan. Vi lyckades skapa en liten lucka till och innan vi kom in i kurvorna som leder in till målspurten låg jag som 2:a av tre, höll ytterkurva vid Elsas kaffé och behövde inte slå av alls på farten. Gav precis allt som fanns kvar i det svaga motlutet uppför gatan som leder till målportalen och rullade in i skuggan med 100% av maxpuls. Killen som satt bakom mig i klungan när fartökningen kom tappade nio placeringar (varav 8 i H40) när när han blev inlåst och inte kunde gå med. Lite tur men också ett taktiskt lyckat drag av mig.

Gick i mål som 33:e H40 på tiden 2:34.38 medelpuls 91% och max 100%.

//Nilsson


YVONNE:

I år var starterna uppdelade enligt följande:
kl. 11.00 Herrar tävling
kl. 11.05 Damer tävling + ungdomar
kl. 11.15 Motion
Det var väl ett upplägg som funkade hyfsat bra för min del. Det var lite stökigt i början när en del ungdomar körde om lite hursomhelst. Roligt att få köra med övriga tjejer ett bra tag iallafall!

Jag gjorde som jag brukar, hängde på Ulrikas hjul så gott det gick. När hon drog iväg åkte jag tillsammans med några andra tjejer, däribland Sandra, i ungefär 1.5 timme innan jag tappade dem och blev ensam. Åkte själv i stort sett hela vägen efter det, det kom en del motionärer som jag försökte hänga på men de var för snabba för att jag skulle orka mer än några hundra meter. Gick i mål på tiden 3.07.26 och blev rätt så besviken över det eftersom det var 5min långsammare än förra året, men det verkar som att många körde långsammare i år så det var väl inte så dåligt som jag först trodde :) Kom på 6:e plats av 11 startande i D40.

Jag, Eszter, Linda och Malin innan startJag och Ulrika
Foto: Cecilia Hansen

Foto: cykelkanalen.se
I mål!

Eftersnack med Ulrika
//Y

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar