måndag 11 juni 2018

Lida Loop 2018 RaceReport

Igår kördes den tredje deltävlingen i långloppscupen, Lida Loop. Banan mäter 65 kilometer och består bland annat av snabba grusvägar, klipphällar och mängder med rötter.

Yvonne:
Herrarna startade kl.11:00 och vi damer + ungdomar 10-16 år kl. 11:08.
I startbacken blev det till att manövrera runt en del för att komma förbi de som klivit av men jag kom upp och iväg på de snabba grusvägarna. Det var till en början rätt så trångt och jag hamnade nästan i diket vid en omkörning. Åkte lite med hjärtat i halsgropen bland alla barn och ungdomar, vill ju verkligen inte orsaka någon olycka. Hakade på Ellen Henryssons hjul i några kilometer så länge jag orkade. Hade absolut noll koll på var övriga damer i min klass var och ingen som helst aning om ifall det var några damer bakom mig överhuvudtaget. Förutom att det var fullständigt livsfarligt att starta tillsammans med ungdomarna var det imponerande att se hur grymt snabba och duktiga några av de allra yngsta var!!

Själv kämpade jag mig igenom loop efter loop. Det välkända "surhålet" på diagonalen på loop2 klarade jag förra året men nu lyckades jag även ta mig uppför det svåra partiet precis efter också! Riktigt nöjd över det för det klarade jag inte när vi testkörde dagen innan.
Körde mycket själv, såg vid några tillfällen två D50-åkare och några tjejer vid sidan av banan. Började bli omkörd av de första motionärerna efter diagonalen på loop 2. De allra flesta sa till innan och körde om smidigt - bra!

Foto: www.cykelkanalen.se
Jag kom i mål på tiden 3:22:45 nästan två minuter snabbare än förra året 😅 Placerade mig näst sist av de som kom i mål i D40 och totalt 26:a av 35 damer i tävlingsklasserna (om jag räknat rätt..). Körde 29" hardtail i år, förra året 27.5" heldämpad och av resultatet att döma gick det ju ungefär lika snabbt med båda. Om jag däremot jämför Strava-segmenten kan jag tydligt se att jag var snabbare på den stigrika loop2 förra året, men i år gick det fortare på framförallt loop3 - föga överraskande.

I MÅL - trött men glad!Vårt läger
Andreas RaceReport kommer imorgon!
//Y

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar