tisdag 5 juni 2018

Cykelrallarn, Lida Loop och det där med damstart


Nu var det ju som så att jag också cyklade Cykelrallarn i helgen! Vi som körde tävlingsklass startade fem minuter före motionärerna och det fungerade bra tycker jag. Jag hamnade ganska snart typ längst bak i tävlingsfältet, men det blev aldrig något köande in på stigarna som det brukar bli när hela startfältet släpps samtidigt. De snabbaste motionärerna kom ikapp efter ungefär 11km och sedan dök de upp några lite då och då och jag upplevde aldrig att det var några problem för dem att passera. När alla startar samtidigt känns det ganska så trist när jag hamnar ner i motionsleden och det blir stopp på stigarna för att det är så många som ska fram samtidigt. Man kan kanske tycka att jag då inte är tillräckligt snabb för att köra i tävlingsklass, men det känns som att vi aldrig blir fler tjejer på startlinjen om alla som är typ som jag istället väljer att köra i motion.

Som sagt tidsavståndet till motionärerna var bra, vad som däremot var lite tokigt var att banan helt plötsligt var full av barn och vuxna som körde korta loppet. Bitvis cyklade de i dubbla led och det var svårt att komma förbi på stigarna. Ropade "kommer vänster" men det var svårt för dem att flytta sig när det var så många cyklister överallt. Fick höra gubbar i motionsklassen som inte varnat innan de kom upp bakom kortbanenåkarna irriterat gorma "Du får ju flytta på dig!!" Riktigt dålig stil!

Önskvärt är såklart en separat damstart, men jag förstår samtidigt att det kan vara svårt för arrangörerna att få till det på ett bra sätt. Lida Loop hade förra året ett hyfsat bra upplägg där damerna startade 8min efter herrarna och 15 minuter före motionärerna. Vet att det inte var helt optimalt för de snabbaste tjejerna som kom ikapp många herrar. I år ser starterna ut så här:


Vi startar alltså 5min efter ungdomsklasserna med barn från 10 år. Jag vet inte hur snabba de är men jag kan inte se att de skulle hinna igenom hela loop1 innan damerna är ikapp, känns ju helt vansinnigt.

Åter till Cyklerallarn - jag kom i mål som 9:a av 12 tjejer i tävlingsklass på tiden 2:58:09, trött och varm och inte jättesugen på att cykla hela vägen tillbaka till Bottnaryd... Men så fick det bli och längs vägen fick äran att bli omkörda av Wetterhall som vann loppet på herrsidan. Sandra Salinger tog vinsten på damsidan.

Rekade första stigningen dagen innan 😎

Ska inte glömma att tacka BottnarydsLeif för god service och bra information :)
//Y

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar