måndag 4 juni 2018

Cykelrallarn 2018

Igår söndag gick Cykelrallarn i Bottnaryd, ja eller mellan Bottnaryds IP och Hallbystugan närmare bestämt. Man fick fick ta sig tillbaka till starten och bilen lite som man ville, vi valde att cykla de 18km:arna.

Foto: Eskil Laago

För mig var det alltså dax för årets första långlopp och det var tokvarmt när vi ställde oss i startfållorna. Jag visste inte alls vad som väntade varken av mig själv eller av loppet, det var första gången vi körde. Men som alltid så när starten har gått och man är igång så känns det ju skit, själv är jag alltid segstartad det vet jag men igår var det ju helt galet… Folk gasade riktigt ordentligt upp över första stigningen och jag hade som vanligt inte särskilt mycket att sätta emot eller ens en möjlighet att kontrollera min position. Blev ordentligt ifrånkörd på skickligt vis, åtminstone kändes det så.

Efter första utförsåkningen vid ca 8km börjar jag hämta mig efter chocken och kan börja arbeta lite på att försöka ta in det jag tappat. Det dröjde nog en hel timme innan jag började känna att det här är ju riktigt kul, köra långlopp och ta ut sig och köra slut sig. Första timmen satt jag mest och svor över varför jag håller på med detta och dessutom helt frivilligt. 

Foto: Eskil Laago

Det var mycket klungkörning såklart pga banans karaktär, tyvärr fanns inte viljan att hjälpas åt att dra hos speciellt många. Vi var några få, ibland två ibland tre som fick stå för det jobbet men rättvisa skipades och vid ca 10km kvar var vi bara tre och det höll in i mål.

Cykelrallarn var väl ett trevligt lopp, lite mycket "sprängstensväg" men med inslag av ganska fin stig.  Ungefär 570hm och 65km, körde i mål på tiden 2:30.00 exakt. Placering 8 i H40 och 32:a totalt. Jag kunde inte gjort det bättre själv:)

//Nilsson


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar