tisdag 19 juni 2018

3x20 på MTB och test av sittställning

Så var det tisdag igen då, Jag har försökt återta lite av träningen jag missat under våren och efter lördagens landsvägsdistans körde ja ett bra pass med stig och backar i söndags. Igår var det aktiv vila och då passade jag på att kriga mig igenom de styrke och smidighetsövningar som jag höll på med under hela vintern.
Det sistnämnda gick inget vidare, för det första kände jag att jag tappat mycket styrka i bålen och för det andra återkom smärtan i ryggmuskeln som fick sig en rejäl törn den 18 April. Inte så illa att jag inte kan cykla men det kändes som att ta två steg bakåt. 


Jag har experimenterat lite ytterligare för att få sittställningen optimerad på min MTB. Igår flyttade jag klossarna framåt ca 10mm (på skorna) som ett led i detta och nu börjar jag närma mig det jag vill åt. Körde intervaller idag och det passade perfekt att utvärdera och känna efter. Jag körde 3x20min långa i Z3, det hann bli både med och motvind och idag var det inte vindstilla, mer säger jag inte.. Sittställningen var bra, ännu lite bättre känsla i cykeln och något lättare att få ner kraften till bakhjulet kanske. Bra känsla av kontroll i alla fall.

//Nilsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar