måndag 21 maj 2018

X-Cup lopp 2 Bockeboda 2018I lördags rattade vi husbilen till Bockeboda för att testa banan inför söndagens deltävling i X-Cup. Vi cyklade två varv och rekade några tekniska svårigheter som jag tyckte var lite kluriga. På andra varvet satte jag alla hinder och det kändes ju riktigt bra inför morgondagen. Banan var snustorr och jättefin, många snäva kurvor, rötter och stenar. Verkligen rolig stigcykling!

Efter en god natts sömn vaknade vi upp till sol och fågelkvitter, åt frukost och sedan rullade jag en kort sväng på några stigar innan det var dags för den snabbaste startgruppen kl. 9. Snackade med Jacob från klubben som precis som jag kör i start 2.

Vår grupp startade kl.10.15. Starten går uppför en asfaltsbacke som övergår i grus och sedan svänger av in på en stig. Eftersom det är många cyklister som ska in på samma stig går tempot ner direkt och det blir såklart lite köande. Under första varvet tar det helt stopp på en del ställen där det är någon svårighet. Eftersom banan består till största delen av slingriga singletracks är det svårt att komma om folk, det är bara att gilla läget. Vid ett stenröse blev det lite kö på alla tre varv jag körde. Det hindret hade jag klarat galant dagen innan, nu körde jag över det på första varvet, men fick klicka ur uppe på det på de andra två. Vissa partier är helt klart enklare när man är ensam på stigen.
Jag hade verkligen roligt på banan och jag körde på en riktigt "behaglig" ansträngning. Benen kändes kanonbra och jag hade inte mycket mjölksyra förutom i startbacken... Jag är verkligen kass i starterna, borde väl värma upp lite bättre.Jag gick i mål som 5:a i start 2, totalt 6:a av 34 damer och jag är verkligen nöjd med min insats och känslan under cyklingen. Om jag bara varit lite snabbare (närmare bestämt 41 sek) hade jag hunnit ut på ett fjärde varv, det hade varit kul för jag hade mer att ge.Jacob 

En rolig bana, massor med trevligt folk och som vanligt riktigt god fika efteråt :)
//Y

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar