tisdag 10 april 2018

PR på Järavallen trots vurpa

Fortsatt rätt gott väder, det ligger o svajar runt 10°C men en kall vind hänger i och förstör känslan av vår. Det blir lixom inget vidare…


Hur som helst så går det fint att behålla benvärmarna hemma i byrålådan och då är jag nöjd. Idag stack jag ner till Järavallen för en timmes träning, jag kände när vi var där i lördags att jag kört mycket monark i vinter. Vad passar bättre än just Järavallen med dess virrvarr av kurvor för att väcka igång tekniken och få igång överkroppen ordentligt. Där går det inte att sitta och såsa, nu var det inte det jag gjorde när jag vurpade men som sagt flög av banan gjorde jag.


Körde ett hyfsat tempo i tanken att få en bra Zon4träning, jag kom in i en vänsterkurva som snabbt blev en feldoserad högerkurva. Där släppte då så klart framhjulet och jag landade surt nog med bröstkorgen på min egen knutna näve. Det första jag tänkte var #sådärja, men efter en liten stund beslöt jag mig för att cykla vidare. Så nu sitter man här och undrar, det gör förjeffla ont att hosta, resa sig eller sätta sig etc etc osv osv…

Det blev i allafall ett varv till efter det och en grymt bra träning, på varvet med vurpan satte jag ett personbästa på banan och om jag inte minns fel nu så var det elva andra PR på segment längs banan.


Vad gäller min cykel så måste den ställas in bättre, jag misstänker att framdämparen hade ett finger med i spelet när jag vurpade. Dessutom dänger jag i vevarmar/pedalerna överallt och får då ofta kast på bakhjulet. Jag vet att cykeln är lägre än min förra men jag tänker mig att jag ska prova mig fram med ett högre tryck i bakdämparen.
Tidigare har jag tyckt att den känns ganska hård men idag när jag körde lite hårdare i eget tempo så var det nära på att den var bottnad. Experimentera är väl det man bör göra…

//Nilsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar