torsdag 29 mars 2018

Ska jag satsa på en 29" cykel?

Sista arbetsdagen den här veckan är avklarade och så även dagens intervaller. Jag körde för ovanlighetensskull 4x10min, jag brukar ju vara lite vek och bara köra 3x10. Hade inget vidare pang i benen, men resultatet visade sig ändå bli riktigt bra jämfört med tidigare liknande träningar. Får väl vara nöjd med det!

När man sitter där och svettas i källaren på en stillastående cykel, går tankarna lätt till roligare former av träning. Utecykling med andra ord, i sol och värme. I och med det har jag lockats att titta runt bland nya mountainbikes, är ju alltid sugen på att förnya mig :) Något jag märkt i år är att de flesta märken helt gått ifrån 27.5" hjul, vilket är det jag kör på nu. Eftersom jag är så kort (153cm) tänker jag mig att det passar mig bäst med de småhjulen. Cykeln blir lite mindre än en 29" och det går att få till en bra sittställning för mig. Nu när det inte längre finns så många 27.5:or har jag börjat fundera på om det kanske faktiskt skulle kunna funka med en 29:a. Har observerat att Irina Kalientyeva ser ut att vara rätt så kort och hon kör på en 29" Scott. När jag googlade henne fick jag reda på att hon är 155cm (och exakt på dagen lika gammal som jag!).

Irina Kalentyeva, bild lånad från hennes instagram
Jag kanske skulle ta och göra en helomvändning och köra på en 29" hardtail? Hade ju varit väldigt intressant att prova en storhjuling i storlek small - nån som råkar ha en sådan jag kan få testa??

//Y

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar