lördag 3 mars 2018

Hemma från GC - bildbomb!Vi kom hem från GC i torsdags kväll till ett jäkla snöoväder. Planet cirkulerade ovanför Sturup under tiden som markpersonalen skottade snö från landningsbanan.

Efter ca 20 minuters bilfärd i riktning hemåt var snökaoset som bortblåst och allt såg som vanligt ut igen, den grå-brunisch ryska tundra känslan infann sig. Snölöst svinkallt och blåsigt satan. Ungefär precis som på Gran Canaria faktiskt så semesterkänslan håller i sig än…

Ett äventyr till har vi hunnit avverka sen vi kom hem, en magsjuka. Den här gången var det Yvonne som drabbades av en 24timmarsbacill som rensade ut det mesta om man säger så.

Gran Canaria då, jo det var såklart härligt som vanligt även om vädret var minst sagt ostadigt. Det blev till att anpassa cykelturerna efter väderläget helt enkelt. Vi fick faktiskt ihop 7 cykeldagar så där kan vi inte klaga. Som vi tidigare nämnt började vi den första dagen med att rulla igång benen upp till Miradoren. Dag 2 "hamnade" vi i världens regnväder och 5 plusgrader i Risco Blanco, kallt nåt så in i! Den enda riktigt fina dagen körde vi till toppen av ön, Pico de las Nieves. Då körde vi upp via GC-60 och på hemvägen tog vi 605:an ner till Soria-dalen och värmen vid kusten. En sväng till i finväder fick vi också förresten, upp genom Soriaklättringen över Tauropass och ner genom Mogán-dalen. Hem körde vi genom avspärrningarna längs kusten.

Här kommer lite blandade bilder:

Egen buss till hotellet såklart!


Mogán-dalen
Playa del Inglés
Mango-papayajuice i Soria

Tauropass


Fataga
San Bartolomé
Vy från Pico de las Nieves. Klippformationen som sticker upp heter Rouque Nublo
och i fjärran sticker Teide på Teneriffa upp ovan molnen.
Yvonne och jag
Jimmy och Yvonne

En av avspärrningarna på GC500, gick bra att klättra runt på utsidan av räcket. //Nilsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar