tisdag 6 februari 2018

Än så länge ingen Monarkångest

Andreas lyckades ju mota en förkylning häromdagen, men nu är det jag som fått en släng av halsont och hosta. Håller tummarna för att vila och bra mat ska funka även för mig så jag kan vara igång med det ljuva testcyklandet snart igen. Man vill ju vara i form till årets GC-resa :)

På tal om träning på stationär cykel. Det är ju verkligen inte det roligaste man kan tänka sig men jag har faktiskt inte haft någon Monarkångest den här hösten/vintern - än så länge ska tilläggas... Källarträningsäsongen är ju inte över än och som jag längtar efter detta - sol, kortkort och gröna omgivningar.

Arkivbild från den 25 maj 2017Här nere i Skåne har vi som alla vet barmark i stort sett året om och det kan tyckas att det inte skulle var några som helst problem att lägga all sin träning utomhus. Många cyklar också betydligt mer ute än vad vi gör, men för det första ser jag ingen större glädje i att brottas med regn och blåst i vårt öppna landskap. För det andra har vi inte några stora skogar här och de naturområden som finns vill vi inte cykla sönder då marken är som känsligast just nu. Sedan är prestationshöjande träning ändå att  föredra inomhus så här års.

Någon som tydligen gör helt rätt när det kommer till prestationshöjande träning är min bättre hälft Andreas, som återigen fått ett nytt VO2max-rekord noterat i sin Garmin!//Y

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar