lördag 30 december 2017

Vo2max-träning och Insnöade människor

Jag har cyklat Z2 idag, egentligen inte så mycket att säga om det annat än att det blir jobbigt efter ett tag. Känner mig rätt nöjd med att sitta i soffan och blogga lite till er. Andreas tog vid efter mig och gav sig på att köra Vo2max-intervaller på ett nytt sätt. Nytt är det ju inte , men för oss alltså.


Han gjorde som så att han började varje intervall med 3min på sweetspot för att sedan lägga på mer vikt och därefter göra det tänkta arbetet. På detta sätt blir det lättare att komma upp i tänkt arbetsintensitet och resultatet blir längre tid i rätt zon och högre puls och enligt honom kändes det inte lika vidrigt. Win Win alltså!


På tal om Win Win, Nu till något helt annat.
Som ni ju vet startade vi Höganäs CK tidigare i år. Det har saknats en cykelklubb i vår kommun och vi tyckte att det var på tiden att försöka få cyklister här omkring att samlas. Riktigt bra är det om de få aktörer inom cykling som finns här gör sitt bästa för att hjälpas åt. Att som företag bidra antingen ekonomiskt eller i form av t.ex. rabatter till klubbmedlemmar är till fördel för båda parter. En idrottsförening så som HCK drivs helt ideellt och med hjälp av bidrag finns möjlighet att utveckla verksamheten samt att bekosta avgifter till Svenska Cykelförbundet. För företagets del är vinsten självklar, när medlemmar syns iklädda sina klubbkläder är de fina reklampelare för klubbens sponsorer. Praktiskt taget gratis om man jämför med en liten annons i en dagstidning och varar så länge någon bär tröjan istället för endast en dag.

Såklart är det helt ok att säga nej när man får frågan om företaget kan tänka sig att bidra till klubben på ett eller annat sätt, det är självklart upp till var och en att välja. Något som däremot gjort oss både besvikna och rent ut sagt förbannade är när en butiksägare försöker sig på utpressning. Vi anser inte att villkoret ska vara att varken klubbmedlemmar eller styrelsen ska tvingas att köpa sin nya tävlingscykel i just den butiken.

Vi sällar oss till skaran som anser att det finns vissa riktigt insnöade människor, inget namn nämt. Vi kommer fortsätta att lägga våra egna pengar på precis de cyklar, prylar mm. som vi själva väljer och gillar. Andreas har t.ex. redan köpt en jättefin tävlingscykel hos Sportson i Helsingborg och är mycket nöjd med det och det varken kan eller ska ingen ändra på.

//Y&A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar