tisdag 26 december 2017

Pyramidintervaller

Nu har vi klarat av en mysig julhelg med god mat (ja, jag gillar faktiskt julmat 😋), julgodis och diverse choklad, Kalle Anka, glögg, soffmys, trĂ€ning och idag drog vi ut pĂ„ mellandagsrea... Det var inget speciellt vi hade tĂ€nkt fynda och kom hem med endast en kopp kaffe i magen, men vi reserverade ett soffbord som vi ska hĂ€mta imorgon.

Efter en lunch bestÄende av rester frÄn julbordet, en macka med rödbetssallad och köttbullar och en med Àgg och krÀftstjÀrtar gick jag ner i kÀllaren för tvÄ timmar testcyklande. Jag testade att köra en pyramid i zon 4 som jag plockat frÄn Fredrik Ericssons bok om trÀningslÀra, sÄ hÀr: 4-6-8-10-8-6-4 min med lika lÄng vila som föregÄende intervall. Med en ordentlig uppvÀrmning och urrull efter tog passet som sagt tvÄ timmar och jag blev rejÀlt trött. Landade pÄ drygt 40min i zon 4 och 3min i zon 5 och jag lÄg pÄ mellan 95-100% av min tröskelwatt.
Andreas körde samma upplÀgg efter mig och han instÀmmer - det hÀr var en jobbig och bra trÀning.
Inte mycket som slÄr kaffet efter trÀningen, cx-tÀvling pÄ tv gjorde ju inte saken sÀmre.
Vilken utklassning, hÀftig att se!
Nu ska jag lyfta frÄn soffan och laga en carbonara
//Y

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar