tisdag 19 december 2017

Effektmätare, vad har du den till?

Jag gillar inte "Julstress" och gör allt för att undvika fenomenet. Det går sällan att undvika i sin helhet men då försöker jag att låta en del av mig bara ta det och jobba på. Den andra delen håller jag som ett ointagligt fort eller som en gås där vattnet bara rinner av och då kan jag njuta lite all stress till trots. Det är ju lixom egentligen rätt trevligt med julen om bara tid fanns att sakta in en aning.

Igår höll jag vilodag från cykel, endast styrketräning och julstök på det. Idag var det dax att ladda för 2tim monark, det gjorde jag med att gräva ett djupt hål i marken på jobb. Funkade riktigt bra kan jag säga, jag var rejält slut i överkroppen när jag kom hem och började rulla igång benen.

Tröskel 4x10min idag och åter igen ett personbästa, dessutom hade jag en lite lägre puls och en känsla av att ha en hel del kvar att ge. Grymt skön känsla att få ett kvitto lite då och då på att man gör någonting rätt och att det faktiskt går framåt.


Inte allt för sällan halkar samtal med andra cyklister in på effekt och Wattmätare och så klart siffror som en följd av det. Jag tycker mig tyvärr ofta få känslan att många som har tillgång till en effktmätare inte riktigt vet varför man har köpt manicken. Det verkar som att det lite har blivit en pryl man ska ha och så sitter man och stirrar på en massa siffror utan att riktigt veta vad dom innebär.

En effektmätare är ett superbt sätt att hålla koll på att du gör framsteg, ja visst men den är ett ännu bättre redskap att ha för att träna rätt, för att göra framsteg och få ut så mycket som möjligt av den tid du tränar. Om man bara lägger lite tid på att förkovra sig, antingen i en av många utmärkta böcker eller lite googlande så finner man snart att en effektmätare har en enorm potential använd rätt. Har man ändå lagt ut kanske mellan 5 och 12 tusen kronor på en pryl så kan det vara värt att sakta in en stund och ta reda på vad och hur den egentligen bör användas och dess data sedan tolkas för att få utnyttja den fullt ut. Du vill bli snabbare och starkare, inte bara se om du blivit det…

Snart onsdag gott folk
//Nilsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar