lördag 16 december 2017

5:e deltävlingen igår

Hej på er,
Igår gick 5:e deltävlingen av veckans monarkintervaller av stapeln nere på källarplan. Endast en spricka i betongväggen och en tejpbit som motivation. Hur jag än kämpat och hur stark jag än känt mig har jag hela tiden cyklat in som 2:a. 1-0 till monarken var enda gång…

När jag kom hem från jobb var det tid för 3x20min tröskel, ingen dans på rosor hur man än gör. Det är ju ganska långa intervaller och man får jobba en hel del med det mentala för att inte börja svikta. Jag tycker däremot sådant är kul, jag gillar att utmana mig men känner att det ibland blir lite dumt.

Att köra så pass långa intervaller för högt i puls är kanske inte det smartaste att sysselsätta sig med allt för ofta så igår satte jag en gräns och försökte hålla mig till den. Om jag tex bara skulle kriga på och inte plocka av lite motstånd så skulle jag ligga runt 94-96% HRmax under sista tjugan, då blir det jobbigt med återhämtningen en 7dagars träningsvecka som denna.


Jag satte en gräns på 92% och nådde den under sista halvan i sista tjugan, då tillät jag mig att bara kriga vidare. Toppade av med en sprint för att avsluta på 95%. Som ni ser här ovan får man trots att det hålls igen lite en rejäl vilotid när intensiteten är hög under lång tid.

Idag tävlar jag vidare och inser att jag med all säkerhet blir tvåa även denna gång.
//Nilsson
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar