tisdag 3 oktober 2017

Upprepning nyckeln till en vana?

Då har vi nått fram till tisdag kväll i denna veckan, igår som ni säkert märkte hörde ni inte av oss. Vi var fullt upptagna med att försöka aktivera oss med annat än cykelträning.


Vi har ett par projekt här i huset som tar lite tid och sedan försöker vi grotta ner oss i allternativ träning. Inte det allra lättaste för Yvonne och mig själv som i stort sätt bara cyklar. Jag kommer försöka att föra in vissa moment som mer permanent komplement till mina timmar på cykeln. Jag känner att där nog finns lite nyttigt att plocka om jag vill köra cykel så fort jag bara kan.

För mig är problemet att göra det till en vana även om jag vet att upprepning ofta är nyckeln. Om jag inte lyckas med konststycket att få in dessa övningar i min veckorutin på ett naturligt sätt så att jag får dom gjorda, ja då är det kört. Jag vet hur det blir, det bara faller bort och jag kommer ångra mig till våren att jag ännu en vinter ignorerat en så viktig komponent i träningen.
Det är inte ens mycket tidsåtgång det handlar om och gör inte på långa vägar så ont som det gör att sätta sig på monarken för tex en omgång 3x15min på tröskel. Ändå är det på testcykeln jag brukar hamna, bara för att jag gillar det och att det blivit en vana.

//Nilsson

2 kommentarer:

  1. Har du fått sålt din S-works?

    SvaraRadera
  2. Nilsson The Summit MTB4 oktober 2017 05:54

    Jepp den är såld!

    SvaraRadera