fredag 6 oktober 2017

Scott Spark RC snabbtest


Hej allihopa,
Nu är ju fredagen snart över och jag har precis landat här hemma. Imorse när vi drog iväg var det riktig fint väder, klarblå himmel och nära på vindstilla.

Efter att jag jobbat klart och sedan tagit ett par omvägar hem, bla till Bauhaus och såklart via ICA:n, ja då var det fortfarande lika fint men hårblåsen gick på full effekt.

Jag hade under gårdags hunnit en sväng in om Sportson för att prata lite cykel, ni vet att för den som haft en Specialized Epic fullgung så ekar ju frågan inför framtiden "brain or no brain". Det slutade med att jag snällt nog fick låna med mig en 12-växlad Scott Spark RC 900 comp 2018 hem för att testa på Berget. Nu har ju denna hojen 110mm slag fram men det är ju tillräckligt nära för att bilda sig en uppfattning. Bak är slaglängden dock 100mm.
Det allra första jag märkte var att den inte gick in i Caddyn som min s-works epic utan att vinkla den. Riktigt snopen men så var det, ganska stor skillnad oxå. Jag ska läsa på om det där och återkomma!

Sedvanlig fika med Yvonne och där efter bytte vi om och ställde in hojen så att jag satt bra. Jag måste säga att jag satt väldigt bra på den, med en annan styrstam så hade den varit perfekt direkt ur kartong. Vi körde motvinden ut mot Mölle men vek av in i skogen en stund innan, körde en runda med lite olika underlag. Körde samma backar ett par gånger i olika fart och med stängda respektive öppna dämpare. Måste nog erkänna att gången blir mjukare när det går riktigt fort utför på stökiga steniga stigar tex.
Det lilla jag cyklade var väl vikten på dryga 13kg (inkl pedaler och flaskställ) tilltrots det mesta positivt. Att jag inte vet när man ska (eller hur ofta) öppna och stänga dämparreglaget på styret eller att jag helt glömmer bort att göra det är väl det självklara minuset då. Men det felet är såklart mitt alena och inte cykelns. Inte blev valet lättare inte, lite sugen blev jag helt klart.

//Nilsson

2 kommentarer:

 1. Så Brain eller no brain... Specialized Epic Comp (alu) eller Scott Spark 900 RC ?? Lite input till mig som ska köpa sin första skogsjonne och varken vet in eller ut. MVH Jonas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nilsson The Summit MTB3 april 2018 17:23

   Hej,
   Svårt att råda, jag hade ju en epic tidigare men en wc inte alls samma egenskaper. Bästa tipset är nog att gå in på happymtb och läs i en mängd trådar som avhandlar ämnet. Jag har väl också skrivit en del om hur jag velat och vad jag kommit fram till. Sök med andra ord även i denna bloggen. Själv skulle jag valt Scott 900 RC ;) den har bra flyt öppen och är väldigt stel som låst. Sittställningen är också ett plus. Men detta är då mina åsikter...

   Radera