torsdag 28 september 2017

Alternativ träning i vinter?


Nu när långloppen är över kommer vi, liksom många cyklistvänner, ha ett uppehåll från hård, strukturerad cykelträning under några veckor. Det betyder såklart inte att vi kommer att ligga på sofflocket heeela tiden. Jag har en massa olika aktiviteter jag skulle vilja göra och det kan absolut funka nu när inte allt fokus kommer att ligga på cykling. Sedan skulle jag faktiskt vilja fortsätta med dem under restan av vintersäsongen, det kan dock bli svårt att få tiden att räcka till. Det jag vill försöka klämma in förutom cykling är någon form av styrketräning, rullskidor, yoga, jogging och vardagsmotion i form av promenader.

Styrketräning är något vi båda försökt att få till vid flertalet tillfällen, men vi lyckas aldrig få det till något vi gör regelbundet. Jag skulle verkligen behöva träna upp styrka både i bål och ben. Tänker mig inga långa pass, men några styrkeövningar jag enkelt kan göra här hemma. Rullskidor åkte Andreas rätt så mycket förra vintern och jag tycker att det är ganska kul och bra allround-träning, ska försöka hitta tid till det jag också.

Vi får väl se vad jag lyckas få ihop!
//Y

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar