fredag 18 augusti 2017

Landsvägscykeln luftad, det var ju inte igår


Idag blev det landsvägsåka för Nilsson-Östman. Vi fixade ihop en runda på fina småvägar med nästan ingen trafik, förutom en och annan traktor (de har ju fullt upp så här års!) Vi började med att tugga motvind till Allerum och en bit därefter vände vi ner på Björkdalavägen (tror jag den heter...) och fick belöningen - medvind aaaahhhh! Lite drygt 52km bockade vi av i medelmåttigt tempo. För mig landade det väl på låg mellanmjölkspuls i snitt.

Jag är inte så särdeles lättflörtad när det kommer till lvg. Landsvägscykling kan helt klart vara roligt, speciellt när man har trevligt sällskap, men att ligga på rulle i motvind och bara höra på vindbrus är sååå himla tråkigt! Desto angenämare är det helt klart att kunna cykla jämsides och småsnacka eller dra en skyltspurt. Jag inser dock att det där matandet i ett monotont tempo och med en jämn ansträngning är av godo. Det är väl precis det jag behöver träna på för att bli bättre på långloppen i mountainbike där det ofta är rätt så mycket grusvägssträckor.

Planen för morgondagen är hör och häpna också lvg! Vi tänkte ta oss till storstan' och rulla Barncancertrampet, om vädret tillåter...

Fikastopp FTW!🙌

//Y - solskenscyklist och fikaentusiast

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar