onsdag 5 juli 2017

Ränneslättsturen 2017 RaceReport

Vi var på plats i Eksjö redan på fredag eftermiddag och hade en lugn dag i husbilen medan regnet vräkte ner utanför. På kvällen hamnade vi efter lite rekande på stadshotellet där vi åt riktigt gott. Lördagen bjöd på en ordentlig skur på förmiddagen men i övrigt uppehåll och vi rullade bort till området med några av Ränneslättsturens A- och B-spår. Stigarna var superfina! Det är otroligt vad bra den här banan klarar allt regn. Vi testade fyra ställen med spårval, alltid bra att ha lite koll på vad som väntar. Jag bestämde vilka spår jag skulle välja, tre lätta och ett svårt. Lite lunch på det och prick klockan 15 öppnade nummerlappsutdelningen. På kvällen blev det laddpizza på Via Venetto.Start klockan 11. Ränneslättsturen har ingen startbacke, vilket gör att det går ruskigt fort i starten. Jag hängde på Ulrikas hjul ett tag men fick släppa när jag inte orkade längre. Det här loppet har ingen egen start för damklasserna så i all trängsel hade jag ingen aning om vart de andra damerna var. I och för sig ligger jag inte på en sån nivå att jag kan köra med någon taktisk cykling under loppen, jag kör mitt eget race och kör så hårt jag orkar helt enkelt. Såklart är det roligare när man har lite koll på varandra och lite extra har man kanske att ge om det är någon tjej nära framför eller bakom. Motionärerna startade några minuter efter tävlingsklasserna och de snabbaste var snart ikapp mig. Eftersom första "loopen" är snabb och lättåk med breda skogsvägar var det inga problem med omkörningar och det här upplägget gjorde också att jag hamnade ganska snabbt med de som körde i min takt. När det sedan blev mer stigcykling var det inte speciellt många omkörningar och de som ville om var tydliga med att säga till och välja bra ställen att cykla förbi.

En bit innan det första A- och B-spåret kom jag ikapp Linda. De här spårvalen hade vi inte titta på dagen innan, men som jag kom ihåg det från förra året skulle det vara en brant nerförsbacken med ett litet drop i början. Jag valde det svåra spåret, Linda tog det lätta. Det visade sig att jag hade helt fel, det här var en väldigt brant uppförsbacke. I med en lätt växel och tugga upp. Som tur var var vi bara tre cyklister i backen så det gick fint att cykla upp.

När spåren gick ihop igen såg jag inte till Linda, visste inte om hon var för eller efter mig. Efter en stund kom två killar som kört om mig tidigare om mig igen och jag förstod att de hade kört det lätta spåret och att det då tagit längre tid.

Resten av banan flöt på fint, det var grymt jobbigt men jag hade riktigt kul! Folk var glada och trevliga i spåret och Ränneslättsturens stigar är verkligen jättefina. De sista 5km tryckte jag på allt vad jag orkade och körde om och ifrån några herrar som hängde med huvudet och fick någon med mig bakom. Kollade klockan och gasade i mål en minut snabbare än 2015 - tjoohooo! 3:58:09 blev sluttiden och det gav en jumboplats i Damer40.

Sista rycket innan målgång!
Foto: Henrik Öijer


Foto: Lina Andersson


Eftersnack med Linda
Andreas lopp rullade på kanonbra. Han kom iväg bra i starten och hade ett fint flyt genom hela loppet. Inget krångel med astma eller punkteringar. I slutet gjorde han några taktiskt kloka drag i två uppförsbackar och plockade några placeringar i H40 som sedan höll in i mål. Han korsade mållinjen på tiden 3:17:44 och placerade sig som 35e man i sin klass.

Höjdprofilen ser ni här nedanför, 605hm på mätaren.Eftersnack med Jimmy.
Foto: Lina Andersson


Vi tackar Eksjö CK för ett riktigt bra arrangemang!

//Y

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar