fredag 28 juli 2017

Anmälda till Finnmarksturen

Snart är augusti här och vi har anmält oss till vårt sjätte lopp i långloppscupen, Finnmarksturen. Som jag minns det var det ett fint lopp med episka backar, ser fram emot det!

Såg på deras hemsida att de inte kommer att ha damstart i år vilket jag tycker är riktigt synd. Även om det blir glest mellan oss och det blir en hel del solocykling tycker jag ändå att damstart är att föredra. När man nu har valt att köra i tävlingsklass känns det mest rättvist eftersom alla ges samma förutsättningar. När alla klasser, inkl. motion, startar samtidigt blir det lätt trångt in på stigarna och det blir till att stanna och köa. Det är verkligen frustrerande när man vet att de som är snabba i starten kommer iväg och själv står man stilla (ok, får väl se till att bli mer startsnabb då..) Om det inte går att ordna med egen start för damklasserna vore det iallafall bra om det kunde vara några minuters mellanrum mellan tävlingsklasserna och motionsklassen så att risken för köer minskar.


Fredag idag och jag har inte cyklat mer än till och från jobb, Andreas har däremot kört en landsvägsrunda och jagat ifrån regnmoln. Det lyckades han fint med, inte en droppe fick han på sig trots att det regnade både här och där runtomkring! Han har också varit flitig och stansat däcken på min Obsess - tack för det :)

Imorgon går en av deltävlingarna i X-Cup, tyvärr kommer vi inte till start. Vi har en del att stå i här hemma efter några helger på luffen och jobb däremellan. Lycka till och ha kul alla ni som kör imorgon!

//YInga kommentarer:

Skicka en kommentar