söndag 21 maj 2017

X-cup lopp2 Ängelholm

Fyra HCK:are - Linus, Andreas, jag och Jimmy. Foto: Lina Andersson


Dagens x-cuplopp gick ju så nära hemmaplan man kan komma för oss, nämligen i Kronoskogen, Ängelholm. Skönt att kunna ha en lugn morgon hemma och ändå vara vid tävlingsområdet innan kl 9.  I år kör vi båda i Start2 och har starttid 10.15. Start1 börjar kl. 9 och det var fullt med folk på plats så det blev först lite mingel medan vi kollade på de som tävlade innan det var dags för oss att ställa upp i fållan. Andreas ställde sig längst fram i fålla1, jag och Jimmy i fålla3.

I Kronoskogen finns inga långa stigningar, starten gick därför en bit på platta grusgångar sedan in på stig. Direkt i starten kraschade några en bit framför mig och längre fram på grussträckan såg jag en kille flyga med huvudet före rakt ner i diket! Han reste sig direkt så det verkade gått bra. Såklart blev det trångt och en hel del köande när vi skulle in på de första stigpartierna och det rullade väldigt långsamt. Där hann man iallafall hämta andan :) Eftersom jag varit krasslig i halsen och faktiskt fortfarande inte är helt 100 ville jag inte gå ut för hårt, tänkte att jag skulle försöka att inte gå för högt i puls... Det började ju bra, sedan kom Linda Jansson upp framför mig när jag fegade och körde runt en brant, rotig och sandig uppförsbacke. Vi körde tillsammans länge, men hon var skickligare än jag på några tekniska hinder som tillexempel ovan nämnda backe och en stock man skulle ta sig över. På dessa ställen fick hon lite försprång och tillslut orkade jag inte täppa luckorna och hon seglade i mål före mig. Jag kom i mål som 4a av 6 damer i min start, totalt en 6e plats av 30.

Foto: Linus Einarsson


Andreas låg med bra i starten, han släppte några framför sig in på stigarna. Hans astma funkade lite bättre men han hade ändå problem med att få upp pulsen, dock gick det att köra på bra idag. Han lyckades efter lite krigande ta hem segern i sin start!! I totalen kom han på 32a plats av 363 åkare.

Foto: Linus Einarsson


Den som tog hem den totala segern var inte helt oväntat Johan "Chipskungen" Malmsten.Alla resultat finns här: X-Cup 2017 Lopp 2 on Lapio.com

Stort tack till Åstorps Ck som stod för dagens arrangemang!
//Y

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar