måndag 29 maj 2017

Vallåsen - bantestTill helgen är det dags för lopp nummer 3 i X-cup och den här gången går det på Vallåsen. Vintertid är Vallåsen en skidanläggning och sommartid en Bike park med ett 10-tal downhill-leder. Helgens x-cup race går således först uppför halva varvet för att sedan vika av nerför, bitvis i en av dh-lederna "Spruffs".

Vi har inte kört detta lopp tidigare och var nyfikna på banan så vi drog dit i söndags för att försöka hitta runt. När vi rullade in på parkeringen insåg vi att vi inte var ensamma där... efter lite efterforskning visade det sig att det var "Scandinavian Cup" i downhill. Vi gjorde en kvalificerad gissning på att vi iallafall inte bord vara i vägen när vi cyklade uppför backen och det stämde såklart. Vet inte exakt hur banan går uppför, vi tog två delvis olika vägar på de två varv vi körde. Stigningen var väldigt fin med både grusväg och fina stigar, lagom brant och bra möjligheter att köra om.
Väl uppe på toppen var det full aktivitet med laddade cyklister med nummerlappar och vi försökte hålla oss undan allt vad vi kunde. Även nerför tog vi lite olika spårval, körde bitvis några av de enklare lederna.

Hursomhelst fick vi ett lätt rull innan vi landade hemma för att kolla på lite mer avancerad cykling från Albstadt.

//Y

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar