söndag 9 april 2017

PR på Järavallen och söndagsdistans

I lördags körde vi till Järavallen där vi mötte upp klubbkompisarna Jimmy och Linus för att köra några varv på banan tillsammans. Vi cyklade först ett uppvärmingsvarv och visade Jimmy hur spåret gick, Linus dök upp lagom till varv två. Då hade han redan 2timmar landsvägscykling i benen och tur var kanske det för nu blev det ett högintensivt varv! Jag halkade efter ganska direkt men kom ikapp Jimmy när han helt plötsligt vurpade, jag sa att jag kör om här. Jag skulle precis trampa igång när jag lika plötslig la mig ner på hans cykel! Ingen skada skedd på varesig människor eller cyklar så upp och iväg igen. Nu gasade jag på allt vad jag hade resten av varvet och kom i mål på tiden 31.20 vilket är 15sek bättre än min tidigare snabbaste tid - PR!! Alla övriga körde också personligt rekord, kul :)

Ett spår på 6.9km slingrig singeltrack utan höjdmeter och pulsen ligger konstant högt, efter två varv gav garmin mig en rekommenderad återhämtningstid på 62timmar.

Varv 1&2

Vi rullade ett tredje varv i lugn takt och den här gången valde jag några av de "lätta" spåren som gör banan lite kortare. Mitt i skogen stannade jag och snackade lite med två hjortar (?), försökte såklart fota men det gick väl sådär. Eftersom jag körde den kortare banan hann jag iallafall fånga grabbarna på bild.


Andreas rattar oss hemåt och pimplar kaffe såklart.
Idag rullade Andreas och jag tretimmarsdistans, först asfalt till Jonstorp och Svanshall sedan stig till Arild och vidare upp och runt på Berget. Tog en vända upp till fyren också, sen tillbaka in i skogen och ut vid Kockenhus, därifrån rullade vi hem via banvallen och Kärleksstigen. Mycket fin cykling och solen behagade faktiskt titta fram tillslut. En bra cykelhelg det här.//Y

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar