söndag 2 april 2017

Landsvägsråttor hela helgen!


I fredags packade vi in oss och våra landsvägscyklar i husbilen och styrde en liten bit norrut, närmare bestämt till Laholm. För ett tag sedan fick vi nämligen en fråga från Ulrika om vi ville komma och cykla en backig 12milarunda på Hallandsåsen.

Vi hittade en ställplats precis vid Lagan inte långt från en pizzeria vilket var perfekt eftersom vi inte hade med någon kvällsmat.

Klassisk laddpizza.


Det var andra natten någonsin vi sov i bilen och det var såklart lite ovant, jag sov väl inte jättebra, Andreas sov bättre. Vaknade till ett smattrande regn på morgonen, gick och handlade frukostbullar på Preem och regnet avtog. Efter en kanonfrukost började det vanliga velandet - vad ska man klä på sig? Solen började titta fram och gårdagen var riktigt varm så kanske skulle det bli lika fint denna dag.

Klockan 10 rullade Ulrika, Tina och Martin in på parkeringen och vi drog iväg. Det blev något stopp i början för att kolla Gps:en om vi var på rätt spår. Ulrika hade laddat in turen och det var riktigt skönt att bli guide:ad runt på åsen, inte behöva klura ut själv var man ska ta vägen hela tiden.Vi hade fint väder till en början men det blev snart sämre, solen försvann och dimman tätnade. Vi hade som tur var bra kläder så vi behövde inte frysa även om det inte var jätteskönt med den råa luften som det blir när det är dimma.

Vi har inte cyklat så många gånger på Hallandsåsen men varje gång har vi mött mängder av andra cyklister, så även denna gång. En jädra massa stockholmare bland annat.

Turen innehöll några ordentliga stigningar där jag fick kriga mig upp på lättaste växeln, inser ju att jag behöver träna mer på långa backar... Benen blev rätt rökta och de sista milen var jag ordentligt mör, hade inte mycket att ge. Ont i magen hade jag också på grund av ansträngning och kyla, får lätt det när det är kallt, inte kul.

Det var skönt att rulla in på parkeringen och komma "hem" till bilen, av med cykelkläderna och på med varma, torra kläder. Jag blir alltid helt genomfrusen efter ett hårt träningspass, oavsett temperatur i luften, men med en kopp te och en filt ordnade det upp sig :)

Det blev lite drygt 12mil som utlovat och 1100 höjdmeter, en rejäl träning för mig!Idag har tog vi det lite lugnare och rullade 67.7km här hemma, den här gången startade vi i dimma och avslutade i solsken - toppen! Allt som allt åktes det 19mil på racercyklarna den här helgen, det är nästan mer än vad vi brukar skrapa ihop på en hel säsong 😄.

//Y

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar