lördag 25 februari 2017

Gran Canaria the story med bilder + filmHär kommer den utlovade reseskildring från årets GC-tripp :)

Vi börjar väl från början - vi rattade ner till Malmö flygplats tidigt på onsdagsmorgonen och flög iväg klocka 8. Vi satt på rad 10 vid nödutgången och hade den ena flygvärdinnan bredvid oss vid start och landning. Hon var rätt så snackig och uppmanade oss att vara försiktiga på vägarna för hon hade hört att det varit många cykelolyckor den senaste tiden, bland annat hade hennes chef brutit nyckelbenet nyligen.

Vi landade och fick tag på våra cyklar i specialbagageutlämningen och gick mot utgången för att haffa en taxi. Det behövde vi inte krångla med för vi blev haffade av en taxichaufför innan vi hann blinka. Dos personas y dos bicicletas? Si, sa vi och hängde med honom ut. Vänta här så hämtar jag bilen, sa han. Framrullande kommer en buss modell mindre! Ok... Vi hoppade in och tänkte att han kanske skulle plocka upp fler folk, men inte då. Där satt vi ensamma i en hel buss och tänkte att det här blir nog dyrt. Men se det blev det inte, kostade 38€ och vi var framme vid hotellet på ett kick, super!Väl på hotellet checkade vi in och fick en glad överraskning, vi hade blivit uppgraderade till ett finare rum än vi bokat. Trevligt värre! Så hissen upp till våning 12 och till vårt rum, ett hörnrum med megautsikt från en megabalkong.
Mekade ihop cyklarna och shoppade på oss lite förnödenheter på HiperDino, sånt som kan vara bra att ha när man kommer hem till hotellet efter en dag i bergen. Vi hade tänkt rulla en liten sväng och lokalisera vilka vägval vi skulle ta ut ur stan och hem igen, det är inte bara en gång vi irrat runt och kört fel innan vi kommit hem tidigare år. Nu blev det inte av, vi kollade ut en bra väg på kartan och bestämde också vilken vår första runda skulle bli nästa dag. Lite balkonghäng och kvällsmat på det och sedan tidigt i säng.

Första cykeldagen har vi redan skrivit om och det kan ni läsa här: Gran Canaria dag1
Dag 1
San Bartolomé


Även kommande dagar har vi plitat ner här: Gran Canaria dag 2-4

Dag 2
Först rullade vi nerför Valley of the tears för att sedan klättra upp igen.
Då var vi nere vid botten av backen, bara att tugga uppför igen.

Dag 4
MangoPapayajuice i Soria

Dag 5 körde vi västerut längs kusten till Puerto de Mogán. Där stannade vi till och käkade lunch innan vi började klättra upp mot Mogán och vidare upp till Tauropass. Där rullade vi nerför den riktigt dåliga vägen där man sedan kan svänga vänster till Soria, men idag svängde vi direkt höger ner mot kusten igen.

Dag 5
Sista cykeldagen ska jag erkänna att benen var helt tomma! Det fick bli lite av ett lättare rull. Vi tog GC60 upp till Fataga och tog en fika där. Det var faktiskt riktigt svalt redan där denna dag och jag frös trots vindväst och armvärmare när vi satt på caféet och när vi rullade nerför till avfarten in på en grusväg/vandringsled mot Ayagaures. Vi stack in på grusvägen och efter 30 meter fick Andreas punka. Första punkan på resan och hålet vara för stort för att täta sig så det fick bli i med en slang. Vi fortsatte och efter en kvart fick jag punka och inte heller den ville täta sig själv och konstig nog verkade det vara ventilen som läckte. I med nästa slang och hoppas att vi skulle slippa fler missöden. Andreas lyckades dessvärre ordna en fispunka så när vi kom fram till Ayagaures tog vi bara närmsta vägen hem. Där mötte vi förresten Eva Lechner som var på väg upp mot Ayagaures på sin mtb, hon såg snabb ut :)

Dag 6

 


Vi fick ihop totalt drygt 10000 cyklade höjdmeter, 47mil och 27timmar och är verkligen nöjda med vår resa. Kan varmt rekommendera cykling på Gran Canaria för den som tål lite backar. För den som vill ha mer siffror finns våra turer på Strava.

Några koppar kaffe på Free Motion Bikecenter hann vi såklart med.
Hej då kissen, nu åker vi hem!


För den som är intresserad av en och en halv timmes slowmotion-cykling har vi en film från Valley of the tears här!Det var allt för denna gången!
//Y

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar