fredag 20 januari 2017

Så fick man sig ett nytt FTP #kompiskampen

I förrgår försökte jag mig på ett FTP-test, men gick ut för hårt och brände ut mig rejält. Hade tänkt göra om det igår men det hanns inte med, jobbet kom emellan.  Det fick bli idag istället, men först skulle det stansas däck. Vi stack till närmsta mack och mekade på två thunder burt till min numera helstela mtb.


Det gick fint och när vi kom hem kapade Andreas styret på ovannämnda cykel, medan jag påbörjade uppvärmingen inför testet. Den här gången var jag såklart helt införstådd med att inte gå ut för hårt när väl de 20 minuterna började. Tänkte att det nu skulle komma att kännas "lätt" till en början, men det är klart att så inte var fallet... Det var verkligen riktigt tufft hela tiden, fick en svacka efter 13 min och fick verkligen slita mig tillbaka upp. Jag tyckte det var jättejobbigt, kände mig missnöjd och förväntade mig ett sämre resultat än tidigare. Det var tungt och jag tittade tillochmed en extra gång på vikterna för at se om jag kanske lagt på för mycket.

Enligt min garmin låg jag lågt och stundvis mycket för lågt för att uppnå mitt satta värde. När jag var klar med 20an kom Andreas ner och jag beklagade mig för honom om att det hade gått kass och att jag inte orkade hålla uppe kadensen tillräckligt för att klara mitt tänkta mål. Han frågade om jag klickat i rätt siffror? "Ja, det är jag säker på. Tryckte du spara? Vadå, näe... "Jag har alltså kört efter grundinställningen i cykeldatorn som är på 200watt, det var därför det såg ut som att jag inte klarade av att hålla rätt effekt. 200w är lite väl mycket för mig och min vikt. Väl klar med hela passet visade det sig att jag gjort det jättebra och ökat mitt FTP med 7w jämfört sist! För er som kör kompiskampen handlar det om 3.8w/kg och mitt FTP landar alltså 5% lägre och jag är grymt nöjd med det resultatet.


Andreas har självklart också tränat, han körde maxettor och tröskel. Jag var närvarande vid några av intervallerna och inte var det vackert men jäklar vad det gick!
//Y

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar