onsdag 18 januari 2017

Juniormiss

Hur kommer det sig att jag fick för mig att jag skulle klara av att köra en hel tjuga på betydligt högre watt än vad jag gjorde sist och även betydligt högre än jag tänkte när jag satte mig på cykeln?
Skulle köra ett sån't där FTP-test som ligger färdigt i min cykeldator, knappade in mitt tänkta FTP-värde och körde igång testet. Kände mig pigg och stark under uppvärmningen och hade en riktigt bra känsla i kroppen.

När tjugan gick igång dundrade jag på med vad som så här efterhand visade sig vara alldeles för hög kadens, men kändes det skitbra! Det gick bra i ungefär 8 minuter sedan började jag inse att jag kanske gått ut för hårt... Sekunderna tickade långsammare och långsammare och jag fick dra ner på takten. Efter ungefär 12 minuter var jag helt rökt och orkade knappt få runt pedalerna, rullade igenom resten av tiden. När jag var klar frågade Garmin om jag ville ändra mitt FTP-värde, nej tack. Jag behåller det gamla och gör ett nytt försök imorgon.


Eftersom jag aldrig varit någon juniorcyklist får jag väl se till att göra några juniormissar så här på mitt fyrtionde levnadsår. Verkligen klantigt, jag som laddat med raketbränsle och allt.
//Y

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar