lördag 28 januari 2017

Fikastopp på dagens distansSagt och gjort, vi körde utedistans idag. Rätt så kallt och lite blåsigt men det var förvånansvärt skönt ändå och varmt och cozy inne i lobstervantarna. Vi började med att cruisea längs med vattnet in till Helsingborg, funderade på en fika i stan men fortsatte istället. Det blir oftast så kallt och jobbigt att dra igång igen efter att man stannat till en stund, det är bättre att bara tugga på och fika hemma.

Efter att vi snurrat lite i Helsingborg drog vi vidare upp till Sankta Maria och därifrån till Allerum. Mellan Mjöhult och Jonstorp ökade Andreas och körde på i eget tempo i ungefär 10 minuter. Han vände om och mötte upp mig vid överfarten på 112:an.

Inne i Jonstorp gled en bil upp precis bakom oss och låg där en stund, tänkte att det var en tjafsepelle som tyckte att vi borde köra på cykelbanan. Bilen rullade upp jämsides och föraren vevade ner rutan, "Ni svänger inom på en kopp kaffe va?" Ha, det var ju en kompis! Det erbjudandet kunde vi ju inte tacka nej till, rullade in till Peter och Johanna och blev serverade en riktig gofika. Den satt där den skulle och nu hade vi bara ungefär 50 minuter hem så det funkade fint. Tre timmar och tolv minuter cyklad tid stannade klockan på.Nu brinner en eld i kaminen och kvällsmaten är inhandlad, bara att njuta av en riktigt skön lördagskväll.

//Y

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar