söndag 29 januari 2017

Cykelklubb, 36T och punka såklart

Efter cyklingen igår bytte Andreas klinga på min Liv Obsess från 32 till 36. Vi kommer att ta med våra hardtails till Gran Canaria, men i huvudsak tänker vi köra asfalt och då blir en 36-klinga perfekt för mig. Där finns ju gott om branta vägar och då är det skönt med lätta växlar, förra året hade jag min racer och fick stå och bryta en hel del. Sedan vill jag kunna trycka på i högre hastighet när det går lagom brant utför. Vi har bara en 36-klinga så Andreas kommer att köra på 34, men han har ju 29" cykel så det blir ungefär samma utväxling som jag har på min 27.5".

I vanliga fall brukar jag köra med 32-klinga här hemma. Vi cyklar mest på vårt berg och i Sibirien och där passar det alldeles utmärkt. På långloppen har jag kört med 34 och på Cykelvasan 36.

Vi stack ut en sväng idag för att testa min utväxling i några backar. Rullade ut till Mölle, Arild och vidare till Skäret. Fick stanna och pumpa mitt bakdäck vid flertalet tillfällen, eventuellt var det ventilen som inte höll tätt. Har bytt ventil nu, så vi får väl se om det hjälper. Framdäcket verkar för tillfället hålla luften 😬. Backarna gick fint, återstår att se hur det känns efter några mil/timmar uppför... Annars får jag väl byta med Andreas och ta hans 34-klinga!

För en tid sedan skrev vi ett blogginlägg om att vi funderade på att starta en cykelklubb. Vi gjorde slag i saken och idag fick vi besked om att vår ansökan har godkänts hos Svenska Cykelförbundet. Mer info om detta kommer såklart, förhoppningsvis redan nu i veckan. Med andra ord - för er som är intresserade är det alltså fullt möjligt att gå med i er lokala cykelklubb redan nu. Såklart är även du som inte bor precis här välkommen. Tveka inte att höra av er till oss!
//Y

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar