lördag 10 december 2016

Nobel 2016 och en träning på berget

Ja vi höll oss borta från internet igår, det var ju skönt. Vi hängde i källaren på monarken och senare i soffan istället. Jag har och även Yvonne kört ganska hård träning med många timmar i boken under 2 veckor nu. Jag kan ju bara tala för mig själv men det börjar kännas av och det ska bli skönt med endast några hårda pass i nästa vecka för att sedan gå in i någon form av juluppehåll. Självklart kommer vi inte helt lägga av men det blir lite lugnare under jul och nyår.


Idag blev det lite körigt då vi hade varit aningen för spontana och inte bestämt årets Nobelmeny till punkt och pricka. Efter lite trixande hade vi dock allt klart och var nöjda, dax för träning.

Jag tog mina slitna ben och drog upp en kort runda på Berget, tycker att det är lättare att ta i ordentligt när naturen liksom tvingar mig med uppförsbackar och dåligt grepp än att ingå en mental kamp på en monark när benen redan är halvdöda. Inget jag ångrar kan jag säga, vinden var inte alls besvärlig idag och det något "sura" vädret hade tömt Berget på folk nästan helt. Bara kolla på bilden nedanför, det behöver inte vara vackert väder för att vara vacker i naturen. Bilden knäppte jag med min Nikon Coolpix aw-130. För övrigt en enkel kamera som jag är väldigt nöjd med.


Hur som helst fick jag med mig ett par hårda intervaller hem i boken, ett par dubbla hjulsläpp och rätt mycket cykelglädje. Imorgon blir det distans.

Givetvis snyggt tillrättad slips...


Nobel 2016,
Jo det började med att jag fick inse att jag glömt bort hur man knyter en riktig slipsknut, vet inte om jag ska skämmas eller vara stolt faktiskt.

Menyn på självaste tillställningen i Blå Hallen hålls ju hemlig fram till banketten, men vi kan väl avslöja vi nog hade skippat den fermenterade vitlöken oavsett. Fyra månader i 60°C så långt tänker vi inte gå… I år hoppade vi över hummern och bjöd oss istället på en förrätt med kräftor och svensk löjrom till ett glas champagne. Efter det en perfekt stekt oxfilé med två sorters såser och en liten potatisgratäng med ost och broccoli. Nu måste jag släppa tangenterna för nu vankas det chokladfondant.

Nobel 2015
Nobel 2014
Nobel 2013

//Nilsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar