onsdag 28 december 2016

Fotbollsskada och backintervaller på mountainbike

Sicken tur jag hade imorse! Var helt inställd på att jag skulle börja jobba klockan halv åtta och var precis på väg att sticka ut genom dörren när jag tog en titt på mitt schema - 8.30 stod det där! Jag tjänade ju en hel timme! Tillochmed lite mer än det för jag fick skjuts dit av Andreas.

Vad passar väl bättre än en cappuccio när man helt plötsligt har en stund över?

En Caddy kommer lastad!
Väl på jobbet fortsatte dagen riktigt bra, det går i ett betydligt lugnare tempo så här under jullovet. Eller lugnt och lugnt förresten, vi körde lite fotboll - fröknarna mot barnen. Det är inte direkt något jag sysslar med dagligdags, men ett mål lyckades jag peta in. Stod dock som målvakt ett tag också och släppte in två bollar... Kul var det iallafall, förutom att jag vred knät och sträckte höger lårmuskel. Alltså, mina ben klarar verkligen inget annat än att cykla. Jag måste göra något åt den saken. Jag skulle köra en vända på testcykeln i källaren nu ikväll, men det gjorde så ont i låret att jag fick avbryta intervallerna och bara rulla på lågt motstånd. Nu efteråt gör det ännu ondare, hopppas på bättring imorgon.

In action




Andreas tog sin hardtail och körde ut till Arild för att nöta lite backintervaller, från hamnen och upp bland husen tre vändor. Efter det körde han över till andra sidan och tog en rejäl klättring nerifrån Mölle upp mot Håkull. Det är en rätt så lång klättring på ca10-15minuter som någon klok människa ganska nyligen måste skapat ett stravasegment av. Jättebra tycker vi, det där kommer att bli riktigt bra träning till sommaren. Därefter slarvade han runt lite på berget och cyklade hem när det mörknade.






Som bekant har vi inte överdrivet många backar här, speciellt inte av den längre sorten. Backarna som Andreas körde i Arild har vi såklart kört förr men inte som intervaller. Det verkar funka riktigt bra, de är både branta och hyfsat långa dock bara asfalt. Det är tydligen fler som gillar det för där upptäckte vi ännu ett segment, Sirapsbacken.
//Y

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar