onsdag 30 november 2016

Sällan har jag haft sån motivation!

Jag känner mig ovanligt motiverad att träna inomhus för tillfället, det är inte lika mycket suckande och muttrande innan jag släpar mig ner i källaren som det varit förr om åren. Jag kan till och med tycka att det ska bli kul att köra intervaller eller, som idag, lite drygt två timmar "distans" på monarken. En stor motivator är helt klart att vi planerar att köra några fler långlopp nästa år och då vill jag såklart göra vad jag kan för att slipa på formen. Det är mer givande att ha ett mål att sträva mot och inte bara att det är ju gött att vara snabbare när man kommer ut till våren och kör sina hemmastigar...

Ett bra sätt att sporra sig inför kommande säsong är att kolla in Sweden Mountainbike's youtube-kanal. Idag kollande jag på Västgötaloppet där Matthias Wengelin kör med kamera på styren.

Nå, hur många av er har legat med i tätklungan på något av långloppen? (det är alltså jag där ute till höger)


Vi har, som ni kanske vet, först i år kört lite fler lopp än tidigare. Vi har kört några xc-lopp här i skåne i form av x-cup och vi har deltagit i fem av loppen i Långloppscupen. Dessutom körde jag Tjejvättern och Andreas och jag körde Dalsland X-country som mix-lag.

I år har jag kört i tävlingsklass damer 30 och det har varit både kul och pirrigt. I några av loppen har vi startat tillsammans med herrarna och i några har vi startat före övriga deltagare. På Västgötaloppet startade vi hela 45minuter innan och det var verkligen kanonbra. Det gjorde att det dröjde ganska länge innan vi blev ikappåkta, det kom först en liten klunga och sedan enstaka åkare ganska så glest. Det kändes aldrig stressande och oroande att man var i vägen, tyckte det funkade riktigt bra.

Det har varit en rolig sommar och nu ser vi fram emot att göra ett bra jobb i källaren under vintern och komma ut starkare på andra sidan :) Nästa år blir det damer 40 för mig - bring it on!

//Y

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar