söndag 18 september 2016

Dalsland XC 2016 RaceReport


I torsdagskväll plockade vi i ordning det mesta inför lördagens lopp Dalsland XC och på fredag hämtade Andreas upp mig efter jobb med bilen fullpackad med cyklar och allt.
Har vi med allt nu?

Fyra och en halv timme senare checkade vi in på Dalia hotell i Bengtsfors. Vi strosade bort till nummerlappsutdelningen, fixade det och tog sen tag i det viktiga - laddpizza!Hotellet visade sig vara en positiv överraskning, kolla bara utsikten. Frukosten var också mycket bra, First Hotel Dalia i Bengtsfors för den som undrar.

Morgonen innan start blev lugn och ostressad, vi hade nära till starten som skulle gå klockan elva. Väl där ställde vi in våra cyklar i fålla ett och hade sedan fyrtio minuters väntan i fint väder om än lite svalt. Funderade på att köra med armvärmare, men drog av dom strax innan start vilket var ett bra val för det blev såklart varmt som fort vi började trampa. Vädret var sedan helt perfekt med sol och ca. 17 grader.

Starten gick och det blev hetsigt som vanligt, men vi kom iväg bra och slapp den mesta trängseln. Banan smalnade av tidigt och började gå uppför vilket sållade lite grann. Vi försökte att kolla vilka andra mix-lag vi hade att bevaka, det var dock lite svårt eftersom man bara hade nummerlapp fram på cykeln ingen på ryggen. Vi drog slutsatsen att vi hade de flesta lag bakom oss och ett par som vi hade att slåss med i vår närhet. Vi drog ganska jämt under den första timmen ungefär, sedan kunde vi gå om i en uppförsbacke och hålla dom bakom oss. Senare fick vi höra av folk längs bana att vi var första par.

Enligt Garmin mätte banan 57.5km och drygt 760 höjdmeter. Den bestod till största delen av grusvägar och den hade en del asfaltssträckor, men också många fina stigar med några tekniska partier. Den mest tekniska delen kom precis i slutet av loppet, lite som en överraskning. Banan var väldigt kuperad med många uppförsbackar men inga speciellt långa stigningar. Verkligen ett fint lopp i vackra miljöer.

Vi kom i mål som första par i mix-klass på tiden 2:25:37. Totalt kom vi på 2:a plats bland alla 2-mannalag och det visade sig att den tiden hade räckt till en 2:a plats i damklassen också. Här finns alla resultat.

I väntan på prisutdelning.

Första platsen i damklassen knep Nellie Larsson.
Packat och klart, nu vänder vi hemåt igen! Det har varit ett jäkla farande i år och än är det inte slut - Västgötaloppet nästa helg.
//Y&A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar