lördag 23 juli 2016

Fullsuspension Giant Liv Lust advancedFörra året var jag inne på att kanske testa heldämpat och började titta runt på nätet efter vilket märke/modell som skulle kunna passa mig. Kom fram till precis samma sak som med alla andra cyklar jag har att Giants Livcyklar är de som funkar allra bäst till min längd. Jag tänkte dock om innan det blev aktuellt att köpa. Eftersom jag är både liten, lätt och inte jättestark vore det kanske dumt att köra på en tyngre cykel. Så helt plötsligt slog det mig nu i sommar, mitt under pågående Mörksuggejakt, att det kanske in vore helt fel ändå. Hardtailen jag har är lätt och kvick, men när underlaget blir lite stökigt med mycket rötter och sten har jag svårt att få något bra driv i den. Jag känner att den stoppar upp och jag har svårt att stå upp och trampa, blir lätt att jag trampar luft när bakänden studsar till i stökiga partier. Tänker mig nu att även om en heldämpad cykel är tyngre och därför långsammare uppför och i igångdrag, jämnar det ändå ut sig om jag kan köra smidigare över hinder och stök.

Med detta i åtanke tog jag en chansning och skickade iväg ett mail till Giant Copenhagen med frågan om det möjligen fanns en Liv Lust Advanced1 i storlek xs kvar så här sent på säsongen. Fick snabbt svar att det fanns en som kommit tillbaka till Giants lager så ville jag ha den fick jag bestämma mig direkt. Taget!

Igår rattade vi så bilen över sundet till Köpenhamn och hämtade hem en grymt fin cykel! Vi bytte hjulen direkt till mina American Classic som satt på HT:n och ställde in dämparna och idag stack vi till Ängelholm för att testa den. Det är första gången jag kör heldämpat och det var riktigt kul! Det var faktiskt lite skillnad, den flöt fint över rötter, färden var inte lika skakig så det här kanske är något :) Den ska testas mer innan jag bestämmer mig för om det här är min grej.

Hann väl med att turista lite på Tivoli ocksåNu har Andreas jobbat mer på att fixa till den, satt på XX1 och bytt till min sadel. Sen sitter det en reverb sadelstolpe på som jag nog vill byta till vanlig.Imorgon tänker vi oss några varv i Järavallen medan ni andra kör långlopp.
//Y

2 kommentarer:

 1. Helena Enqvist24 juli 2016 16:58

  Vad fin den är! Jag funderar också på fulldämpat, inte för att köra lopp på eftersom jag ändå tar mig fram rätt bra på min ht. Även om ryggen numer protesterar lite. Jag är mer inne på att köra fulldämpat på fjället. Lånade Hasses i dag och insåg att det var så mycket bekvämare att ta sig fram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yvonne The Summit MTB24 juli 2016 20:14

   Ja visst är den :) Jag har inte testat den i några ordentliga uppförsbackar än, så vi får se hur det känns om jag märker av vikten mycket. På platten är den helt klart mycket mer förlåtande. Bra att du kan testa först innan du köper, det har jag ju inte haft någon möjlighet till att göra.

   Radera