söndag 12 juni 2016

TJEJVÄTTERN 2016 - RaceReport


I fredags efter jobb stack vi upp till Stina och Jonas i Sänna med landsvägscyklarna i skåpet. Det hör inte till vanligheten! Anledningen till det cykelvalet var såklart att jag och Stina skulle köra TjejVättern på lördag.

Som två katter bland hermelinernaVi förstod ganska snart att vi kanske inte kunde få draghjälp av alla...
Lördagsmorgonen var molnig och kall och jag valde att köra med armvärmare, vindväst och t.o.m. buff. Klockan 08:24 stod vi längst fram i fållan och rullade iväg bakom motorcykeln. När den styrde åt sidan var vi fortfarande först och rätt snabbt kom vi ikapp folk från startgruppen före oss. Nästan direkt dök Jenny upp och sa att hon gärna hände på oss och vi tre körde sedan tillsammans hela varvet runt.

Brrrr - kyligt Till en början hade vi medvind eftersom det blåste från norr, när vi sedan svängde fick vi istället rejäl sidvind och motvind. Det blåste ovanligt mycket och verkligen i helt fel riktning. Det blev tufft att hålla tempot till det vi tänkt - hade ju varit kul att komma in under 3 timmar. Men vi var inte ensamma om det, snabbgruppen SubXX hade satt som mål att slå sitt gamla rekord på 2:41 och cykla på under 2:40. De kom i mål på 2:48 men var nöjda med det med tanke på rådande vindförhållande.

Det var riktigt kul att cykla ihop med Stina och Jenny och extra sporrande att köra ikapp och om andra tjejer, tillochmed stora klungor och vi blev inte omkörda en enda gång. Vi rullade i mål på tiden 3:07 vilket ger ett snitt på 32km/h och jag är verkligen imponerad av oss alla tre, det var riktigt bra kört!Reload! 
Nu har jag alltså för första gången cyklat 10 mil och kanske gör jag om det igen nästa år ;)
//Y

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar