lördag 30 april 2016

RaceReport X-Cup lopp 2 OrupJa vad säger man?
Jag var tveksam när vi testkörde banan, mest för att dom 2 första kilometrarna körde vi utan att veta om det mot färdriktningen. Jag som är betydligt starkare än vad jag är tekniskt kunnig på cykel var påväg att kliva av och åka hem. När vi sedan insåg misstaget blev det om möjligt lite muntrare…

Själv har jag aldrig kört en svårare bana och är under omständigheterna väldigt nöjd, det ända jag som vanligt skulle gjort var att ställa mig längre fram i startfållorna, första delen av banan var lättåkt och där blev det kö direkt in på första stigpartiet. Jag vet att det brukar bli precis så men pga banans tekniska grad ställde jag mig tyvärr långt bak vilket var helt onödigt. Där stod vi och såg på hur dom i täten kom loss i fin fart på stigarna, minuterna tickade och ännu visste jag inte vad jag kunde prestera.

Upp över sista krönet såg det ut så här, inte lättcyklat men det gick. Jag i svart uppe i hörnet.
Som jag skrev här ovanför så har jag aldrig ens testat en bana av den här svårighetsgraden, mycket för att inte säga oändliga mängder hala rötter som gick över väldigt slingriga stigar. På skrå, nedför och uppför, stenkistor och dropps. Det roliga var väl att jag fixade det hur bra som helst, jag har alltid haft problem med väldigt dålig självkänsla och det känns grymt bra att även som 43åring få kvitto på att man inte suger och inte är sämre än andra. Dom två bilderna nedan hittade jag på X-Cup Facebooksida cred Daniel Nilsson, till höger ser ni klubbkompis Erik Mattelin som körde in på en 7:e plats, jag alltså farbror själv åkte in som 89:a av 289 herrar...Om man tittar på det hela från en annan synpunkt så får jag nog till att analysera lite mera. Jag hade en snittpuls på 181bpm (94%) och fick mig en ny maxpuls med ett slag, 194bpm inte dåligt när man kan förvänta sig att den sjunker med åldern och det var ett tag sedan jag var över 98% faktiskt. Jag antar att det var banans karaktär men mina ben var/är inte alls särskilt ansträngda, dom är vana vid långa och eller hårda klättringar och så gillar jag att trycka på när det är flowigt. Missförstå  mig inte det här var skitjobbigt men jag undrar om inte en längre bana som ett långlopp passar mig bättre och att det kanske är anledningen till ovan fundering..?

Då var årets premiär avklarad och med det säger jag glad valborg till er alla!
Sa jag att jag var för varmt klädd?
//Nilsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar