söndag 20 mars 2016

Gran Canaria dag 3 och 4


Om vi tar det i rätt ordning så cyklade vi igår rakt upp till San Bartolomé längs GC 60. Svepte en Cola och en macka på torget och fortsatte uppåt till Roque Nublo och vidare till Pico de las Nieves. En bit efter Roque Nublo på ca 1600 möh körde vi upp genom molnen. Sikten blev obefintlig och det var faktiskt ganska svinkallt. När vi väl kom upp ovanför molnen kom solen och värmen tillbaka och vi hade turen att få se Tejde på Teneriffa. 


Vi hade turen att molnen blåste bort medan vi var på toppen.

Bananmannen gör sitt jobb.

På nervägen tänkte vi vika av mot Tejeda innan vi körde hemåt igen, men vi vände ganska snart när vi fick köra ner i molnen igen. Vi tog istället samma väg hem igen. 

Då är vi framme vid imorse. Vi satte av längs GC500 till Puerto de Mogán och där började vi klättra uppför slakmotan till Mogán. Efter Mogán blir det väldigt fina serpentiner dessutom i en otroligt vacker miljö. Vi vek alltså av från GC200 till GC605 och sedan höger mot Tauropass och ner till Soria. Där stannade vi och njöt i solen en stund tillsammans med en hel hög andra cyklister. Självklart tog vi varsin papayajuice. Därefter bombade vi nerför GC505 till Arguineguin och hem längs kusten. 
I Soria måste man ju dricka papayajuice varesig man vill eller inte.

Ja ni vet ju att vi blev väckta två gånger första natten här och se då fick man champagne minsann.


//Y&A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar